L'Ajuntament de Puçol es reunix amb Costes per a avaluar els danys del temporal marítim

L'Ajuntament de Puçol es reunix amb Costes per a avaluar els danys del temporal marítim

Una delegació del consistori de Puçol, encapçalada per l'alcalde José Vicente Martí, s'entrevista amb la Direcció General de Costes per a buscar solucions als múltiples desperfectes que va provocar l'últim temporal en la platja. L'objectiu d'esta reunió és posar en marxa una sèrie d'actuacions perquè no es repetisquen els danys.

El dijous 18 de novembre, una delegació de l'Ajuntament de Puçol, formada per l'alcalde, José Vicente Martí, el regidor de Medi Ambient, Enrique Donate, el de Protecció Civil, Manolo Piñol, i la tècnica d'urbanisme, María José Máñez, van mantindre una reunió a València amb la Direcció General de Costes. L'objectiu de l'entrevista era avaluar l'impacte en la platja de Puçol de l'últim temporal marítim, que a l'octubre va ocasionar múltiples desperfectes en el passeig marítim.

Segons els informes tècnics de Costes, a pesar del temporal la platja de Puçol no ha retrocedit i es manté estable gràcies a la protecció que proporcionen els nous espigons. No obstant, en la zona nord del passeig marítim encara es poden observar algunes de les pedres i roques que el fort onatge va tirar des del fons del mar. Costes ha plantejat a l'Ajuntament de Puçol la possibilitat que siga el propi mar el que regenere naturalment esta zona. Així que en principi, qualsevol tipus d'actuació s'ajorna fins al mes de maig de l'any que ve.

Manolo Piñol explica que “Costes ens ha confirmat que al maig ens tornarem a reunir per a analitzar l'impacte del temporal en la platja i avaluar si és necessari dur a terme alguna actuació en el cas que el mar no haja regenerat per si sol la zona nord de la platja de Puçol. En eixe cas, Costes s'encarregarà de fer-ho abans que comence la temporada d'estiu”. 

L'altre gran assumpte tractat en la reunió entre la Direcció General de Costes i l'Ajuntament de Puçol va ser l'acumulació de roques i pedres en la Gola de l'Estany, un problema que obliga en cas de temporal o de tempestat a què el consistori de la nostra localitat active les alertes i que els membres de la Brigada Municipal d'Obres treballen sense parar per a impedir que es tanque la seua desembocadura i es provoquen possibles inundacions.

José Vicente Martí afirma que “l'onatge arrossega totes les pedres i les roques de la costa de la marjal dels Moros des de Sagunt fins la Gola de l'Estany, la qual cosa suposa un greu problema. Per això hem sol·licitat a Costes un nou espigó que impedisca que totes estes roques obstruïsquen la desembocadura. En principi, Costes també considera convenient esta obra, però per a això és necessari que la Conselleria de Medi Ambient realitze un estudi d'impacte ambiental i done el vistiplau al nou espigó”.

Per això, pròximament l'Ajuntament de Puçol tindrà una reunió també amb la Conselleria de Medi Ambient per a tractar l'impacte de l'últim temporal a Puçol i les possibles actuacions que impedisquen nous danys en la nostra platja.

Amb estes entrevistes, el govern local, a més d'avaluar l'impacte del temporal en la platja de la nostra localitat, espera obtindre solucions, com l'espigó de la Gola de l'Estany, que impedisquen que es repetisquen els múltiples desperfectes materials que va ocasionar l'últim temporal marítim en la platja de Puçol.

Informa: Miguel Crespo

Estat actual de la Marjal dels Moros

25 Novembre 2010
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres