El dijous 25 de novembre Puçol diu NO a la violència de gènere

El dijous 25 de novembre Puçol diu NO a la violència de gènere

 

Ajuntament, associacions de dones i la resta d'organitzacions i entitats de Puçol celebren el pròxim dijous 25 de novembre el Dia Mundial Contra la Violència de Gènere. Una data que tots els ciutadans hem de recordar els 365 dies de l'any per a frenar este alifac social que s'ha cobrat ja la vida de 63 dones en 2010.

Dijous 25 de novembre Puçol commemora el Dia Mundial Contra la Violència de Gènere. Este acte institucional en pro de l'eliminació de la violència masclista se celebra a les 11:30 hores en la Plaça Joan de Ribera, al costat de l'ajuntament, i comptarà amb la presència de les autoritats locals i de les associacions de dones de la nostra localitat: les ames de casa de Tyrius i Col·lectiu de Dones de Puçol. També participaran altres organitzacions i entitats com ADIS (Associació de Discapacitats), l'EPA (Escola Permanent d'Adults) i els estudiants de l'Institut d'Educació Secundària de Puçol.

Conjuntament amb la lectura del manifest oficial per part de l'Ajuntament de Puçol, durant la celebració del  Dia Mundial Contra la Violència de Gènere, les associacions i entitats que participen en esta acte recitaran poemes i llegiran els seus propis comunicats per a denunciar i combatre este alifac social.

Estrella Carcasona, regidora de benestar social, afirma que “desgraciadament encara hem de celebrar este dia perquè la violència contra la dona continua. Enguany ja han mort més dones que durant tot 2009. Per això, hem de continuar ajudant les dones maltractades per a escapar d'eixa situació. I per a això és imprescindible que denuncien els seus agressors. Sense la denúncia les autoritats no podem intervindre, no podem ajudar-les”.

Fins al 23 de novembre, 63 dones han sigut assassinades enguany a Espanya per les seues parelles o exparelles. Esta tràgica xifra supera ja en 8 víctimes mortals a totes les que es van registrar durant els dotze mesos de 2009. Només 15 de les 63 dones mortes havien denunciat els seus agressors.

Cal recordar que qualsevol víctima de la violència de gènere té a la seua disposició el número de telèfon per a les dones maltractades del Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat: el 016. Este número de telèfon gratuït oferix atenció professional a les dones maltractades les 24 hores del dia els 365 dies de l'any.

A més, des del 2009 Puçol compta també amb un servici integral d'atenció personalitzada a les víctimes de la violència de gènere, format per la Guàrdia Civil, la Policia Local, l'Àrea de Benestar Social de l'ajuntament i la Regidoria de la Dona.

Estrella explica que “un dels primers passos que vam donar quan vam entrar a governar va ser la creació de la Mesa de Coordinació Sobre la Violència de Gènere, on mensualment ens reunim les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i els tècnics municipals de Benestar Social i la Regidoria de la Dona. En estes reunions analitzem una a una les denúncies presentades per violència masclista en el nostre poble. L'objectiu és donar un tracte personalitzat a cada víctima perquè se senta abrigada, segura i protegida i sàpia que no està sola”.

En la Mesa de Coordinació Sobre la Violència de Gènere també participa el Punt d'Encontre Familiar de Massamagrell i semestralment la Unitat de Coordinació Contra la Violència de Gènere de la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana.

Dijous que ve 25 de novembre el nostre municipi celebrarà el Dia Mundial Contra la Violència de Gènere. No obstant, és necessari i imprescindible que els ciutadans de Puçol commemorem esta data tots els dies de l'any i prestem tota la nostra ajuda i el nostre suport a les dones maltractades. Només així aconseguirem acabar amb este alifac social.

Informa: Miguel Crespo

 Acte de l'any passat

 

23 Novembre 2010
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres