L'Ajuntament de Puçol destina 142.000 euros per a beques escolars

L'Ajuntament de Puçol destina 142.000 euros per a beques escolars

Des del 25 d'octubre al 9 de novembre, uns 1.400 estudiants d'infantil, primària, secundària i educació especial es beneficiaran de les ajudes escolars de l'Ajuntament de Puçol. Amb estes beques, el govern local “fa els deures que no ha fet la Generalitat i combat els retalls en educació del govern valencià”.

L'Ajuntament de Puçol ha obert ja el termini per a la sol·licitud de les ajudes escolars d'infantil, primària, secundària i educació especial de la població. Aproximadament 1.400 estudiants es beneficiaran d'estes beques, que complementen les que atorga la Generalitat Valenciana, i que estan orientades a sufragar el cost econòmic dels llibres de text i del material escolar.

Els alumnes de primària, que ja compten amb una ajuda de la Generalitat per a costejar el pagament dels llibres, disposen d'una beca de 42 euros en concepte de material escolar. Per la seua banda, els estudiants de secundària opten a una ajuda de 144 euros per a sufragar el cost dels llibres de text i del material escolar. La beca per als alumnes d'infantil és de 68 euros i per als d'educació especial de 174 euros. En ambdós casos la beca costeja tant els llibres com el material.

José Vicente Martí, alcalde de Puçol, explica que “en principi la partida pressupostària era de 117.000 euros. Però com el govern del senyor Camps no ha complit la seua promesa de pagar els llibres de 1r i 2n de secundària, al final l'ajuntament ha hagut de destinar 25.000 euros més. Per tant l'ajuntament destinarà 142.000 euros per a les beques escolars. Hem hagut de fer nosaltres els deures que no ha fet Camps”.

A més, com indica l'alcalde, “estes beques també atenen als escolars que la Generalitat Valenciana no concedix ajudes, com és el cas dels alumnes d'infantil i d'educació especial. Amb tot açò el que volem és combatre la política de suma i seguix en els retalls en educació del govern valencià”.

El termini de sol·licitud de les beques va començar el dilluns 25 d'octubre i romandrà obert fins al 9 de novembre. S'ha habilitat una oficina especial en la planta baixa de l'ajuntament, que està oberta de dilluns a dijous de 9 a 14 hores, i els divendres de 9 a 13 hores, per a atendre els demandants de les ajudes escolars.

Amb esta oficina dedicada íntegrament a atendre sol·licituds i amb la instal·lació d'un servei de tiquets per a mantindre l'orde, hem aconseguit a més que no hi haja cap tipus de cues”, assenyala la regidora d'hisenda, Lola Sánchez. “Encara que també els veïns tenen molt a veure en esta normalitat, ja que han comprés que hi ha molts dies i moltes hores, per la qual cosa sobren les presses”.

Per a poder beneficiar-se d'estes beques és necessari estar empadronat a Puçol, cursar els estudis en algun dels col·legis públics o concertats de la nostra localitat i a més estar al dia amb la Hisenda local. El pagament de les ajudes escolars es farà efectiu en el mes de desembre.

Unes beques amb què, segons José Vicente Martí, “l'Ajuntament de Puçol continuarà suplementant i cobrint els gastos que no cobrisca la Generalitat Valenciana per a assegurar la millor educació possible dels estudiants del nostre poble”.

Informa: Miguel Crespo

S'ha habilitat una oficina especial en la planta baixa de l'ajuntament, que està oberta de dilluns a dijous de 9 a 14 hores, i els divendres de 9 a 13 hores

01 Novembre 2010
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres