Vols visitar l’Albufera amb Acció Ecologista-Agró?

Vols visitar l’Albufera amb Acció Ecologista-Agró?

El dissabte 30 d'octubre Acció Ecologista-Agró Horta Nord organitza una visita al Tancat de la Pipa de l'Albufera de València. Si participes, a més de disfrutar d'este paratge extraordinari, gaudiràs de l'espectacular migració de les aus aquàtiques. Les places són limitades. Així que dona't pressa i apunta't ja.

Encara queden unes poques places per poder participar en esta excursió al Tancat de la Pipa de l'Albufera de València, un àrea natural de reserva on la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i la conselleria de Medi Ambient desenvolupen un projecte pilot de recuperació d'hàbitats naturals en ple cor de l'Albufera. La gestió de l'ús públic de la Pipa està a càrrec d'AE-Agró des de fa un any, durant el qual més de 5.000 persones han visitat el nostre tancat.

També cal destacar que l'organització ecologista ha desenvolupat aquest any un projecte VOLCAM a la Pipa. Este voluntariat ambiental ha permés reintroduir una dotzena de tortugues d'estany europees (Emys orbicularis) al Parc Natural de l'Albufera de València. Esta espècie autòctona està greument amenaçada i havia desaparegut del parc natural.

A més a més de poder disfrutar d'aquest paratge natural, que constitueix un illot de natural en mig de l'oceà de l'Albufera, si t'apuntes a l'excursió podràs contemplar una gran quantitat d'aus migratòries, que estos dies descansen a l'Albufera de la seua peregrinació anual cap a latituds més càlides. Veuràs algunes de les aus que han passat l'estiu a la Pipa i que estan a punt de mamprendre el seu camí cap al sud, com la camallongues (himantopus himantopus) i alguns dels últims agró rojos (Ardea purpurea). A més a més, ja s'observen moltes que arriben des del nord, com la corba marina (Phalacrocorax carbo), l'arpellot de marjal (Circus aeruginosus) o l'ànec cullerot (Anas clypeata). I, per descomptat, continuen al tancat les que són residents, és a dir, que passen ací tot l'any, com les fotges (Fulica atra) i els ànecs collverds (Anas platyrhynchos).

Com explica Lucas Marín, portaveu d'AE-Agró Horta Nord, "esta excursió és una extraordinària oportunitat per visitar l'Albufera de València en família i gaudir d'un dels parcs naturals valencians més importants i que tenim més a prop".

Si vols participar en esta excursió, cal que realitzes la teua reserva ràpidament telefonant al 691 077 424 o al 679 908 238. El preu de l'activitat és de 5 euros per als socis d'AE-Agró i 10 per als no socis. Els més menuts (fins a 14 anys) només paguen 5 euros. Amb esta aportació econòmica se sufraga l'autobús i el passeig en barca per l'Albufera que inclou l'excursió. L'autobús eixirà del camp de futbol Josep Claramunt de Puçol a les 8:30 hores i farà una parada a l'explanada del Monestir del Puig a les 8:45 hores. Altra opció és acudir al port de Catarroja a les 9:45 hores. El pagament de l'activitat es farà al següent compte bancari d'Acció Ecologista Agró a Bancaixa: 2077 0124 49 3101050466.

Recorda que les places són limitades. Així que dona't pressa i apunta't ja, si no et vols perdre l'espectacle de la migració de les aus aquàtiques al Tancat de la Pipa de l'Albufera de València.

Informa: Miguel Crespo, Acció Ecologista Agró

L'Albufera de València

26 Octubre 2010
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres