El retorn a la poesia de Francesc Mompó se salda amb el premi Josep María Ribelles

El retorn a la poesia de Francesc Mompó se salda amb el premi Josep María Ribelles

Francesc Mompó i Valls es declara autor de prosa, encara que els seus orígens literaris se situen en el món de la poesia. Precisament el seu retorn als orígens ha sigut beneït pel jurat de la 14a edició del Certamen de Poesia Josep María Ribelles, que li ha concedit el primer premi.

El 6 d'octubre es reunia el molt variat jurat en per a establir el veredicte. Després d'haver fet els deures i haver llegit les 17 obres presentades en esta edició, la decisió la van prendre per unanimitat els dos polítics (l'alcalde José Vicente Martí i la regidora Lola Sánchez), els tres autors (l'escriptor Xavier Aliaga, la poetessa Isabel Robles i l'editor Manel Alonso) i els dos tècnics que formaven part del jurat (la bibliotecària Rosa García i el gerent José Mª García).

I eixa unanimitat assenyalava que De la fusta a l’aigua era la guanyadora de la nova edició del certamen de poesia Josep María Ribelles, que després de tretze anys ininterromputs, afronta en 2010 una nova edició amb un objectiu clar: potenciar la poesia en valencià a través de l'edició del llibre amb el poemari guanyador.

Francesc Mompó, a l'arreplegar el premi de mans de l'alcalde i la regidora, es va mostrar especialment agraït amb l'Ajuntament de Puçol “per continuar apostant per la cultura en uns moments en què la crisi és l'excusa perfecta per a abandonar les inversions culturals”.

Després de reconéixer-se abans que res autor de prosa, encara que va començar escrivint poesia i ocasionalment torna a eixos orígens, com en el cas de l'obra premiada, De la fusta a l’aigua, Francesc va destacar la importància de tots aquells autors que hui en dia continuen apostant per la literatura i la poesia en llengua valenciana: “guanyar un premi és una sort, però crec sincerament que tots els que acaben una obra i la presenten a un concurs ja són guanyadors per eixe esforç titànic”.

Esforç que en este cas tindrà una doble recompensa: no sols ha finalitzat el poemari, sinó que, gràcies al premi Josep María Ribelles, este arribarà l'any que ve a tots els aficionats a la poesia, gràcies a l'edició a càrrec de l'ajuntament patrocinador del certamen.

L'alcalde José Vicente Martí va presidir l'entrega de premis en la Casa de Cultura 

25 Octubre 2010
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres