Els alumnes de l'institut cedixen els seus llibres usats a nous alumnes amb dificultats econòmiques

Els alumnes de l'institut cedixen els seus llibres usats a nous alumnes amb dificultats econòmiques

Professors i alumnes de l'Equip de Convivència i Mediació de l'Institut d'Educació Secundària de Puçol han dut a terme, amb gran èxit, una campanya solidària d'arreplega de llibres usats amb la finalitat de repartir-los entre les famílies més desfavorides del propi centre.

La tornada al col·le suposa un important desembossament econòmic per a totes les famílies que tenen fills en edat escolar. Esta situació s'ha agreujat últimament per la crisi econòmica que afecta els que han vist disminuir els seus ingressos. D'altra banda, el preu dels llibres i del material escolar necessari per a emprendre el nou curs no ha patit alteracions, per la qual cosa moltes famílies s'han vist obligades a recórrer a l'institut a la recerca d'una resposta a les seues necessitats, davant de la impossibilitat d'adquirir eixe material imprescindible per als seus fills.

Esta situació social és la que ha motivat la campanya d'arreplega de llibres usats en l'IES. “La iniciativa va sorgir del grup de professors i alumnes que integren l'Equip de Convivència i Mediació”, explica la directora, Pilar Millán. “I no es tracta d'una iniciativa puntual, sinó que pretén tindre una continuïtat al llarg del present curs i en els anys successius”.

L'objectiu de la campanya és doble: d'una banda, aconseguir aquells recursos que demanden les persones necessitades; i d'una altra, inculcar a tots els alumnes el sentit de la solidaritat, el fet que un bé material que ha sigut usat, puga servir posteriorment per a altres persones sense esperar res a canvi.

Els llibres arreplegats s'han repartit durant les primeres setmanes de classe, de manera que cap alumne s'ha quedat sense les ferramentes necessàries per a començar el curs en òptimes condicions.

D'esta manera, estem contribuint a evitar les desigualtats i afavorir la integració de totes les persones, valors educatius que pretenem inculcar en els nostres estudiants”, conclou la directora.

Després de l'èxit de la iniciativa, la Direcció Del Centre agraïx a tots els alumnes este gest solidari i la seua ajuda desinteressada, alhora que continua animant a participar en esta campanya a aquelles persones que encara desitgen col·laborar, aportant tant llibres de text com de lectura. 

Els llibres arreplegats s'han repartit durant les primeres setmanes de classe

14 Octubre 2010
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres