Primer dia del Bou de l’Avenida: el millor, el temps

Primer dia del Bou de l’Avenida: el millor, el temps

Salvador Almenara Marsaga, el nostre habitual col·laborador, ens conta una setmana més tot el que va donar de si el primer dia de bous al carrer en l’Avenida. Es tracta de la penúltima cita taurina de la temporada 2010 al nostre poble, que finalitzarà el dissabte 9 d’octubre amb el segon dia de bou organitzat per esta penya taurina.

El mateix que en l'estació en què ens trobem, també els fulles del calendari taurí local han anat caient l'una darrere de l'altra fins a arribar a la penúltima cita: el primer dia del tradicional Bou de l'Avenida.

Dissabte 2 d'octubre, es va celebrar el primer dels dos festejos que la penya de l'Avenida té programats i que, segons marca la tradició, tanquen la temporada taurina a Puçol. Set són els bous que la dita penya ha adquirit en terres sevillanes per a estos dos dies. Tres dels quals ja es van córrer este primer dissabte. Els quatre restants ho faran el 9 d'octubre.

Bonic de formes i de pelatge, el primer bou de la vesprada atenia al nom de Billetero i estava marcat amb el número 13 i el 6 com a guarisme. L'astat del ferro sevillà d'El Serrano va eixir amb gran velocitat del caixó i poc més.

Abrevadero era el nom del segon de la vesprada, també de la mateixa ramaderia i del mateix guarisme. Pel que fa a la seua actuació, el número 41 d'El Serrano va resultar un poc més brillant que el primer amb bons derrotes contra els caixons i les barreres.

La vesprada es va completar amb la posterior solta de vaquetes i va finalitzar amb l'embolada d'una d'elles, del ramader de Quatretonda Vicente Benavent. Li va tallar la corda el jove Kevin, membre de la penya de l'Avenida, després de ser embolat per la quadrilla de Fernando Ferrer Rallat. Els membres d'esta quadrilla van ser també els autors de les tres embolades de la nit.

Va obrir el torn de dites embolades el bou de nom Baldosa, marcat amb el número 4 i el 6 com a guarisme. Igual que els dos de la vesprada, també pertanyia a la ramaderia d'El Serrano. A este animal, que per cert va tindre una pobra actuació, li va tallar la corda Vicente Medina.

Billetero va protagonitzar la segona embolada de la nit. Javi Bosch Nelet va ser l'encarregat de tallar-li corda. Tampoc l'actuació d'este bou serà recordada en el futur per la seua bravura.

El president de la penya taurina de l'Avenida, José Antonio Soriano, va tallar la corda a Abrevadero, tercer i últim bou de la nit. A pesar de no ser res de l'altre món, es va comportar correctament, protagonitzant alguna arrancada amb perill i voltejant a un aficionat en una d'elles.

En resum, mencionar el bon temps regnant tant a la vesprada com a la nit com el més destacat d'este dia i per descomptat, excepte una rebolcada, l'absència total de contratemps de gravetat.

Informa: Salvador Almenara Marsaga
Fotos: Javi Sebastiá (www.mesbou.es)

En resum, mencionar el bon temps regnant tant a la vesprada com a la nit com el més destacat d'este dia

10 Octubre 2010
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres