Els col·lectius de majors de Puçol, junts per a tornar a la normalitat

01 Juny 2021

Representants de les associacions de la tercera edat s'han reunit a l'Espai Social dels Majors amb el regidor José María Esteve i l'alcaldessa Paz Carceller per a reiniciar les activitats municipals. Encara que alguns serveis ja s'han représ, el retorn a la normalitat s'anirà fent respectant sempre les mesures marcades per la Generalitat Valenciana respecte a la COVID-19.

Llegeix més...

La Fundació «la Caixa» i CaixaBank col·laboren amb l'Ajuntament de Puçol en la campanya «Majors en marxa »

26 Maig 2021

CaixaBank, a través d'una aportació econòmica de la Fundació «la Caixa», ha mostrat el seu suport al projecte Majors en marxa de l'Ajuntament de Puçol que té com a objectiu distribuir este estiu entre els majors de la població un manual i una sèrie de vídeos destinats a afavorir la vida sana i l'exercici. A més, la campanya Majors en marxa també estarà disponible a través de les xarxes socials municipals, perquè qualsevol puga realitzar els exercicis a casa.

Llegeix més...

Puçol dona la cara pel bon tracte: l'altra cara de la moneda

07 abril 2021

Del 8 al 31 de març, un total de 85 veïns de Puçol han donat la cara pel bon tracte com a manera de celebrar el Dia Internacional de la Dona. Cada matí , les xarxes socials municipals difonien diverses fotos de veïns, acompanyades d'una frase que ells mateixos havien triat. Una forma diferent de parlar d'igualtat i potenciar el costat positiu de les relacions.

Llegeix més...

Com encaixar el treball, les vacances i la Covid: Màgia? No, Concilia la Pasqua

06 abril 2021

Hui dimarts, ha començat Concilia la Pasqua: del 6 al 9 d'abril, de 9 a 14 hores, en el col·legi públic Luis Vives, un programa de conciliació laboral per a famílies amb fills escolaritzats entre 1r d'infantil i 6é de primària. Un total de 82 assistents estaran acompanyats per 9 monitores, la coordinadora, la monitora de suport en temes de Covid i una altra monitora per a atendre l'alumnat amb necessitats especials.

Llegeix més...

El 23 de març s'obri la inscripció per a Concilia la Pasqua

22 Març 2021

Arriben les vacances escolars d'abril i l'Ajuntament de Puçol posa en marxa la segona edició de Concilia la Pasqua: del 6 al 9 d'abril, de 9 a 14 hores, en el col·legi públic Lluís Vives, un programa de conciliació laboral per a les famílies que tenen fills escolaritzats entre 1r d'infantil i 6è de primària. Tot això per un preu de 20 euros. Les inscripcions es realitzen via telemàtica, a través de , els dies 23 i 24 de març.

Llegeix més...

Si necessites ajuda, vine. Si ja no la necessites… Pásalo

15 Març 2021

Pásalo, la Plataforma d'Acció Solidària Local, va nàixer amb la crisi de 2008 com un servei d'autoajuda on qualsevol veí podia compartir els seus coneixements i experiències. Gràcies a la cessió d'un local i a la col·laboració d'una cadena de supermercats, hui atén necessitats bàsiques, com a roba i calçat, a més d'alimentació diària, a 62 famílies de la població. I tot de manera altruista.

Llegeix més...

«Puçol dona la cara pel bon tracte»: tots units per a donar suport al costat positiu de les nostres relacions

09 Març 2021

En un món en el qual les notícies negatives «venen més» que les positives, l'Àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Puçol ha creat una campanya de sensibilització en la qual s'aposta pel positiu, pel «bon tracte». Després de realitzar entrevistes a més de 80 veïns de totes les edats i realitzar un retrat a cada persona, l'exposició s'està publicant en les xarxes socials municipals: cada dia diverses imatges, cadascuna amb el seu missatge a favor del «bon tracte».

Llegeix més...

El 8 de març, Puçol ho té clar: juntes som més fortes (2)

08 Març 2021

Hui dilluns, 8 de març, un grup de dones de l'Agrupació de Penyes de Puçol han penjat al balcó de l'Ajuntament la pancarta que han elaborat per al 8M, amb el lema «Juntes som més fortes». Encara que a Puçol no es realitzarà cap acte amb presència de veïns, sí que hi ha iniciatives per a recordar, des de casa, que hui és 8 de març, Dia Internacional de la Dona: la pancarta, el Punt Violeta i una exposició en les xares socials municipals.

Llegeix més...

Més de 9.500 euros per a lluitar contra el càncer, gràcies als veïns de Puçol

14 Gener 2021

RunCancer és una carrera per les poblacions valencianes, nascuda fa sis anys amb l'objectiu de col·laborar en la lluita contra el càncer. La passada edició, per la COVID-19, apel·lant a l'esperit solidari es va replantejar tot el projecte. Malgrat l'absència de carrera, a Puçol els números han sigut extraordinaris, amb 418 dorsals i 574 samarretes venuts, a més d'altres activitats que, en total, han sumat una recaptació de 9.524 euros, destinats íntegrament a l'Associació Espanyola Contra el Càncer.

Encara que en 2020 no es podia celebrar la prova atlètica, la clau era continuar sumant i lluitar junts (però guardant les distàncies) contra el càncer. Per això, el circuit RunCancer i l'Associació Espanyola Contra el Càncer van organitzar una versió virtual, cadascun corrent al seu aire, però penjant fotos en xarxes socials per a animar als altres a mantindre l'esperit solidari.

Entre novembre i desembre s'ha realitzat la venda, la carrera cadascun al seu ritme i la pujada de fotos dels veïns a les xarxes socials, lluint el dorsal i la samarreta de la RunCancer. El desafiament s'ha tancat amb èxit major de l'esperat.

Lola Esteve, de l'Associació Local Contra el Càncer, mostra la seua alegria per la generosa implicació dels veïns: «volem transmetre al poble de Puçol el nostre agraïment per tot el recaptat entorn de la RunCancer virtual, inclosa la venda dels detalls, les màscares i la loteria».

Un agraïment i una solidaritat que no ofereixen dubtes: 2.090 euros en la venda de dorsals, 2.586 en samarretes, 2.040 en loteria, 2.000 en màscares, 700 en caixes i 100 en cadenes. En total, 9.524 euros recaptats per a continuar amb la investigació i la lluita.

«Moltíssimes gràcies a tots els que en temps difícils tenen la capacitat de fer les coses fàcils», continua Lola. «Com Pepa Deogracia, que ha ajudat en l'organització i venda de dorsals i samarretes; i els treballadors de l'Ajuntament, especialment el Departament de Comunicació, el suport del qual ha sigut fonamental en les xarxes socials perquè tots els veïns saberen com i on col·laborar».

Potser en 2021 la carrera pot tornar a recórrer els carrers de la població, mentrestant, Puçol ha demostrat una vegada més que no perd el pas i és un poble solidari.

Gràcies, Puçol.

Informa: Sabín | Fotos: Veïns de Puçol

024-runcancer-virtual-5

En total, 50 alumnes d'infantil i primària estan gaudint del «Nadal en la Lluna»

04 Gener 2021

Des del 23 de desembre fins al 5 de gener està en marxa Concilia el Nadal en les instal·lacions del col·legi públic Bisbe Hervàs. Un total de 50 alumnes, entre infantil i primària, compten amb sis monitores de grups, dues monitores per a necessitats especials, una persona a càrrec de les mesures Covid i un control minuciós tant en l'entrada (amb gel hidroalcohólic i presa de temperatura) com en les cinc hores que cada matí passen els xiquets en el seu grup bambolla, gaudint d'activitats lúdiques mentre els seus pares treballen. Tot coordinat per Auca, sota la supervisió de l'Ajuntament de Puçol.

Llegeix més...

Altres