Pactem Nord reunix a 27 associacions de dones de la comarca

Pactem Nord reunix a 27 associacions de dones de la comarca

Conferències sobre temes diversos relacionats amb la igualtat, meses de treball, debat, exposició d'experiències, tallers, art, lectura d'un manifest contra la violència de gènere, presentació de l'única guia d'associacions de dones de la comarca, presentació de la nova imatge del Foro d'Igualtat de l'Horta Nord i moltes més activitats es van donar cita el passat 7 de novembre en el municipi de Bonrepòs i Mirambell.

 

La segona Trobada comarcal de Associacions de Dones de l'Horta Nord, organitzada per Pactem Nord a través del seu Centre Comarcal per a la Igualtat d'Oportunitats de l'Horta Nord, junt amb l'Ajuntament de Bonrepòs i Mirambell i l'associació de dones del municipi, pretenia posar en comú l'important treball que realitzen les associacions de dones de la comarca per a poder intercanviar experiències, idees i solucions.

La jornada va comptar des del primer moment amb el suport institucional per part de l'alcaldessa de Bonrepòs i Mirambell, Sra. Vicenta Bosch, amb el suport del Fons Social Europeu i el Ministeri de Polítiques Territorials, i amb la participació de les associacions de dones integrants del Foro d'Igualtat de l'Horta Nord, en un nombre de 27.

El dia va donar començament a les deu del matí amb la inauguració, protagonitzada per les paraules del president de Pactem Nord, Lorenzo Agustí, de la Directora General de la Dona i per la Igualtat de la Generalitat Valenciana, Celia Ortega, i del Regidor d'Hisenda, Benestar Social, Esports i Promoció econòmica de Bonrepòs i Mirambell, Jesús Raga.

Després de la inauguració es va donar pas a la conferència La violència de gènere en els xicotets municipis, el paper de les associacions de dones a càrrec de Pepa Franco, sòcia de Folia Consultors i experta en metodologia d'intervenció social. A les dotze va ser el torn para Fina Ferriols, presidenta del Grup de Dones de la comarca de l'Horta Sud, i per a Elvira Salvador, de la Secretaria Tècnica de FADEMUR de la Comunitat Valenciana.

A continuació va ser presentada la primera guia d'associacions de dones de la comarca de l'Horta Nord, realitzada per Pactem Nord, així com la nova imatge del Foro d'Igualtat de l'Horta Nord, a què es pot accedir a través de la pàgina web www.consorci.info. El Fòrum, que servix de punt de trobada d'idees, activitats, notícies, etc. de les associacions de la comarca, compta des d'esta mateixa setmana amb un Forum on abocar i arreplegar de manera instantània, idees, preguntes, etc.

El matí va finalitzar amb la lectura d'un manifest contra la violència de gènere a càrrec del Col.lectiu de Dones de Moncada. Després del dinar, les associacions van reflexionar en una mesa de treball sobre l'associacionisme femení en la comarca i les perspectives de futur.

Informa: Isolina Espinosa

 

13 Novembre 2009
FaceBook  Twitter  

Altres