Publicades les bases dels “Distintius Pactem Nord a la Coresponsabilitat Territorial”

Publicades les bases dels “Distintius Pactem Nord a la Coresponsabilitat Territorial”

El Pacte Territorial per a la Creació d'Ocupació Pactem Nord ha publicat en la seua pàgina web (www.consorci.info) les bases de la convocatòria dels “Distintius a la Coresponsabilitat Territorial”, que celebren la seua segona edició. El seu entrega, que està prevista per a finals d'enguany, s'ha establit amb caràcter bianual.

 

Estos distintius s'emmarquen dins del projecte Paterna ciutat integradora, ciutat responsable: cap a una comarca sostenible, en el que participa el Consorci Pactem Nord. El projecte està abonat pel Ministeri de Política Territorial en el marc de la convocatòria d'ajudes 2007-2013 del Fons Social Europeu.

Amb estos distintius es pretén posar en relleu aquelles pràctiques responsables desenvolupades en la comarca de l'Horta Nord per empreses, associacions, entitats o qualsevol altra institució de caràcter públic o privat, ja pertanguen al territori o tinguen relació amb este, agraint així l'esforç i compromís assumit en benefici de la comarca.

Els distintius contemplen cinc categories, a més d'una menció especial: "Inserció laboral i gestió responsable de persones", "Respecte i promoció del mediambient", "Acció social en el territori", Igualtat d'oportunitats entre dones i hòmens" i "Espais per a una comunicació responsable".

Coresponsabilitat territorial

Com a nota distintiva d'estos premis s'ha de ressaltar el mateix concepte de coresponsabilitat territorial. El consorci col·labora estretament amb els ajuntaments, entre ells Puçol, i altres entitats de la comarca en la recerca de nous espais de participació fonamentats en el treball en xàrcia que permeten desenrotllar una visió més àmplia dels problemes i reptes sociolaborals que es presenten en el territori.

L'objectiu final és fer del territori un espai socialment responsable, és a dir, crear un model de desenrotllament més sostenible, en el que tots els actors tenen un protagonisme fonamental.

Els Distintius Pactem Nord a la Coresponsabilitat Territorial van tindre la seua primera expressió a l'abril del 2007, a través d'una trobada empresarial celebrada davall el nom El paper de les xicotetes i mitjanes empreses en la inserció laboral. En este acte l'entitat agraïa a les empreses i a les persones emprenedores de la comarca, així com a les associacions i entitats col·laboradores del consorci, l'important treball realitzat durant els últims anys en la inserció laboral d'aquelles persones que presenten majors dificultats en l'accés i reincorporació al mercat de treball.

A finals de 2007 els ajuntaments i la resta d'entitats integrants del Pacte Territorial per a la Creació d'Ocupació Pactem Nord, a més del Servici Valencià d'Ocupació i Formació (SERVEF) i la Unitat Administradora del Fons Social Europeu, van subscriure la II a Declaració Institucional del Puig Cap a una comarca socialment responsable, en la que s'instava als actors del territori a assumir els reptes i les preocupacions socials, adquirint el compromís per a treballar en la construcció d'un territori més igualitari i equitatiu socialment.

Ara, el consorci pretén, amb la celebració de la segona edició d'estos distintius, agrair i enfortir eixe compromís adquirit per part dels actors del territori.

Informa: Isolina Espinosa

 

02 Octubre 2009
FaceBook  Twitter  

Altres