“Caminem cap al futur”: des del present, la dona s'aguaita al passat per a reflexionar sobre el futur

“Caminem cap al futur”: des del present, la dona s'aguaita al passat per a reflexionar sobre el futur

Una marxa a peu fins a La Cartuja del Puig obri els actes d'una Setmana de la dona que, del 6 al 10 de març, enguany oferix cine, teatre, exposicions, dos desfilades de moda i alguna sorpresa. Tot per a fer realitat l'eslògan de la setmana: les nostres dones continuen caminant cap al futur.
Lentament, però amb pas ferm, la Setmana de la dona 2010 oferix una àmplia panoràmica sobre la dona d'ahir i de hui, de la cultura grega a les desfilades de moda més actuals, del cine d'Alejandro Amenábar a la Yoko Ono de Jácara Teatre, del Col·lectiu de Dones a les Ames de casa Tyrius. L'oferta intenta comprendre el paper de la dona en tots els aspectes de la vida passada i present per a proposar una reflexió sobre el futur.

 

El dissabte 6 de març, al matí, una marxa a peu fins a la pròxima Cartuja del Puig de Santa Maria. Visita a les instal·lacions, també a peu, i un esmorzar per a recuperar forces, assentades naturalment, són les propostes per a una activitat a l'aire lliure que és una de les novetats d'enguany.

A la vesprada, primera activitat en el saló d'actes de la Casa de Cultura: Jácara Teatre oferix la seua particular versió de Per culpa de Yoko, oberta a tots els públics, previ passe per taquilla amb huit euros en la mà. És l'única activitat de la setmana sense entrada gratuïta.

Molt més barat serà disfrutar de la vida de la primera dona astrònoma, de la mà d'Amenábar i la seua guanyadora de set premis Goya: Ágora, la pel·lícula espanyola més taquillera de l'any, es projecta el diumenge a les 7 de la vesprada, amb entrada gratuïta... fins a esgotar localitats. Així que puntualitat, que són places limitades.

També la cultura hel·lènica serà protagonista de l'acte organitzat per les alumnes de 2n de Batxillerat de l'institut i l'Emissora Municipal de Televisió: Dones lliures? És el títol de l'audiovisual d'esta edició, l'octau any de col·laboració de l'IES amb la Setmana de la dona. Serà el dilluns 8, a les 7'30 vesprada.

Els dos últims dies tindran com a protagonistes a les associacions de dones de la població: el dimarts 9, una desfilada d'alta costura a càrrec de Carmen Sanchis, davall la coordinació del Col·lectiu de Dones, seguit d'un vi d'honor. Tot en el Restaurant Puçol.

I el dimecres 10, l'exposició de fotos L'ahir i el hui, que mostra l'evolució en el treball de la dona del segle XX al segle XXI, una nova desfilada i un altre vi d'honor, en este cas a càrrec de Modes Isabel. Tots els actes coordinats per les Ames de casa Tyrius i en la Casa de Cultura.

Varietat, participació i reflexió obertes a tots els públics. La Setmana de la dona continua caminant amb pas ferm.

Descarrega't en PDF la programació completa
de la Setmana de la Dona 2010

26 Febrer 2010
FaceBook  Twitter  

Altres