Tres-cents alumnes de 6t de Primària, junts per a

Tres-cents alumnes de 6t de Primària, junts per a

El Dia de la Paz es ve celebrant des de fa quatre anys d'una forma especial per part dels alumnes de Puçol: a més de les celebracions en cada col•legi, els de 6t de Primària, en representació de tots els seus companys, acudixen a l'ajuntament per a celebrar junts un acte on els bons desitjos i la música són els protagonistes.

Amb l'absència per malaltia de la regidora d'Educació, que havia de ser la presentadora de la trobada, però amb l'acompanyament addicional de l'Associació de Discapacitats (ADIS), el divendres 29 de gener es va celebrar en la Plaça Joan de Ribera una nova edició del Dia de la Pau en la que els xiquets van ser els protagonistes.

Els alumnes de 6t dels col·legis públics Bisbe Hervás, Jaume I, Lluís Vives i La Milotxa (que va estar present amb una pancarta, ja que els seus alumnes són tots d'Infantil), el centre concertat Virgen al Pie de la Cruz i els col·legis privats Alfinach i Caxton College, van ser els protagonistes d'un matí que va comptar a més amb un eco major de l'habitual: a la presència de les càmeres de l'EMTV Puçol es va sumar el programaEn connexió de Canal 9, amb un ampli reportatge sobre la visió, entre ingènua i entranyable, que els xiquets d'onze i dotze anys tenen sobre la pau en el nostre món.

Ingènua i entranyable, però en absolut desencaminada: des de la primera lectura de poemes, realitzada per dos alumnes d'ADIS, els dos representants de cada aula van anar llegint la seua poesia o la seua xicoteta reflexió, de només una dotzena de línies, però d'un immens contingut ideològic.

Després de les lectures dels alumnes de Primària va arribar una de les sorpreses del matí: els alumnes de cicles formatius de l'institut, que s'havien sumat per primera vegada a este acte, van realitzar una dramatització sobre la cançó Imagine de John Lennon; no va ser un playback, ni una obra de teatre, sinó una recreació realitzada per una dotzena de jóvens que van oferir la seua pròpia versió en valencià d'este emblemàtic himne a la pau.

L'última de les intervencions parlades va correspondre a l'alcalde, José Vicente Martí, el qual va preferir deixar a un costat el discurs escrit i va optar per la reflexió espontània sobre les emocions que estava vivint: "sens dubte, una gran lliçó sobre altres maneres d'aconseguir la pau i la concòrdia la que ens estan oferint els alumnes de tots els col·legis de la població", va ser la conclusió de la seua improvisada al·locució.

En la segona part de l'acte, els tres-cents assistents van passar a l'acció: primer, van escriure els seus desitjos de pau en uns fulls adhesius; després, van apegar els desitjos en quatre panells preparats per a l'ocasió, tots junts, formant llargues cadenes humanes amb els dibuixos que decoraven els adhesius; a continuació, cada un va unflar el globus amb què li havien obsequiat pel seu esforç; i tots junts, després de la foto oficial de record, els van explotar com bonament van poder, seguint les instruccions de l'improvisat presentador, Juan López.

Mentre tot es desenvolupava, una altra de les sorpreses, un grup d'alumnes de cicles formatius d'Educació Infantil, també de l'institut, passejaven els seus missatges de pau entre tots els assistents: xicotetes pancartes en què es podia llegir "regale abraços de pau", "regale somriures de pau", "regale besos de pau"... i, clar, a tot aquell que s'acostava li donaven el seu regal.

Finalment, les dos imatges més poderoses de l'acte van ser les que van posar punt final a este: d'una banda, les sis-centes mans agarrades, formant dos cercles concèntrics en la plaça, dos cadenes humanes que prolongaven la imatge dels panells, van cantar les melodies Tots el xiquets del mònConstruimos la paz; per un altre, Dolores Muñoz i José Luis Gómez, tècnics d'Educació i Joventut coordinadors la trobada, van ser els encarregats de soltar dos coloms de la pau... que tan a gust estaven en companyia dels xiquets que quasi preferien quedar-se en la plaça en comptes de volar en llibertat.

Una bella imatge per a posar punt i final a una jornada que va tindre la unió de tots i la pau com a protagonistes.

04 Febrer 2010
FaceBook  Twitter  

Altres