Puçol posa en marxa un cens de famílies interessades a realitzar agermanaments

Puçol posa en marxa un cens de famílies interessades a realitzar agermanaments

El dimarts 2 de febrer, a les 20 hores, en la Casa de Cultura, s'inicia una nova etapa per als agermanaments de Puçol: s'obri un cens estable per a totes aquelles famílies que vullguen acollir visitants dels pobles agermanats, que seran al seu torn les famílies amb prioritat per a viatjar a Itàlia, França i Extremadura.

 

Ha plogut molt des de 1990, any en què per primera vegada es va realitzar un viatge col·lectiu fora de Puçol: autoritats municipals, la banda de música de Santa Cecília i una representació de veïns van estar en Allumiere, una població distant huitanta quilòmetres de Roma. No era un agermanament, perquè llavors el concepte ni tan sols existia i la Unió Europea era només un projecte. Però sí que era una llavor.

I la llavor va començar a donar els seus fruits a finals de la dècada. Hui, la ciutat francesa de Noisiel, el poble extremeny de Miajadas, la daira sahrauí d'Agüeinit i la pròpia comunitat d'Allumiere ja són pobles agermanats amb Puçol.

Entre els uns i els altres hi ha hagut intercanvis de visites, quasi sempre coincidint amb les vacacions escolars, per a facilitar la "escapada" de pares i fills, i amb Santa Cecília com a ambaixador cultural en primera línia. Però la fórmula necessita renovar-se o morir, d'ací que ara es plantege una nova línia d'actuació: la creació d'un cens estable.

"Volem que les famílies interessades a tindre allotjats francesos, italians o extremenys en sa casa s'inscriguen en un cens que s'obri ara al febrer, però que no serà tancat i qualsevol podrà sumar-se al mateix", explica el regidor d'Agermanaments, Manuel Martínez Piñol. "Naturalment, esta implicació directa suposa que estes famílies també tindran prioritat per a participar en els viatges que nosaltres realitzem als nostres pobles germans, pel que d'alguna forma compensem el seu esforç permetent-los viatjar gratis".

Més enllà de la gratuïtat del viatge, els agermanaments són molt més, perquè permeten practicar idiomes, conéixer gent, disfrutar de nous costums, assaborir gastronomies noves i, com no podia ser de cap altra manera, visitar llocs tan emblemàtics com París o Disneyland (ambdós a uns minuts de Noisiel), els encants de la vella Roma (a menys d'una hora d'Allumiere) o les emblemàtiques construccions romanes de Mèrida i Càceres (per no parlar dels pernils extremenys, tots ells vinculats a Miajadas).

I el cens corre pressa, perquè al març es realitza el primer intercanvi de la nova etapa: vénen els germans francesos de Noisiel. De quallar el projecte, en 2011 els veïns de Puçol visitaran els italians d'Allumiere i, una vegada superada l'etapa actual de crisi, l'objectiu és que hi haja dos intercanvis anuals: un acolliment a Puçol i una eixida a un poble germà.

"En tot cas, l'important és normalitzar el cens, tindre localitzats als veïns que volen participar en els acolliments i així saber a qui dirigir-nos en cada cas, perquè això facilita la tasca i, sobretot, permet que qualsevol persona de Puçol puga disfrutar dels agermanaments", finalitza el regidor.

Ja ho saps: si tens ganes de viatjar i conéixer gent, el dimarts 2 de febrer, a les 8 vesprada, tens una cita en la Casa de Cultura.

 

033-manolo_pinyol

 

31 Gener 2010
FaceBook  Twitter  

Altres