El mercat ambulant solidari de La Milotxa recapta 1842 euros que repartix entre quatre ONGs

El mercat ambulant solidari de La Milotxa recapta 1842 euros que repartix entre quatre ONGs

El mercat ambulant solidari del col•legi públic La Milotxa va tornar a ser un èxit complet el passat 26 de gener: 1842 euros recaptats, que es distribuiran entre quatre ONGs , i la satisfacció de tot un col•legi al comprovar que la tasca formativa que realitzen durant dotze anys cada vegada té més acceptació entre pares i veïns.

 

"Vaig tindre un professor que es deia Antonio. Sent molt xicotet em va dir una vegada que quan férem alguna obra de caritat, la nostra mà dreta no havia d'assabentar-se del que feia l'esquerra". Amb esta anècdota de la seua infància, Pedro Gómez, director de La Milotxa, resumix l'esperit amb què afronten cada any el mercat ambulant solidari.

Una tasca que comença a plantejar-se pràcticament a l'octubre, encara que és després de les vacacions de Nadal quan el projecte cobra el dinamisme propi de qualsevol activitat que ja està a la vista. És el moment en què ja no basta de dedicar un taller setmanal en horari escolar, cal dedicar-li més temps: "i, clar, acabem emportant-nos el treball a casa, perquè sempre ho volem fer el millor possible i fa falta més temps".

 

074-milotxa-2

Els alumnes de Lluís Vives en el mercat ambulant

Els 263 alumnes de tres a cinc anys, els vint professors i algun pare que tira una mà són els responsables que, durant el matí del dimarts 26 de gener, el pati del col·legi estiguera ple de parades en què s'oferien tot tipus de productes dissenyats i construïts pels alumnes del centre.

A partir de les 10 del matí l'activitat va ser frenètica: primer es van muntar les taules per a vendre; després van visitar el pati els propis alumnes, seguits del col·legi Lluís Vives, les alumnes de cicles formatius de l'institut, els pares, els regidors, l'alcalde, veïns, amics, curiosos...

Tres hores en què tot el que s'havia elaborat al llarg d'un mes va acabar venent-se, sempre a un euro, encara que per eixa quantitat un no sols es portava un detall artesanal, sinó la il·lusió de molts xiquets i una porció d'ajuda per a quatre ONGs: Ayuda en acción, a la que es destinen 360 euros, que és la quota anual pels dos xiquets que el col·legi té apadrinats a Equador; Intermón, a la que s'han ingressat 611 euros amb destinació a Haití; ASOM (Associació per a la Solidaritat amb el món), que rep 240 euros per als camps de refugiats sahrauís; i Médicos sin fronteras, el xec final del qual és de 631 euros.

 

074-milotxa-4

Per a Estrella Carcasona, regidora d'Educació, "és una cita importantíssima en què estem obligats a vindre com a reconeixement a la labor dels professors i alumnes, que s'impliquen en l'horari escolar i inclús en el seu temps lliure per a fer de la solidaritat una cosa quotidiana".

Encapçalant la representació municipal va estar present l'alcalde, José Vicente Martí, el qual va insistir en la solidaritat contrastada del poble de Puçol, "des de les associacions juvenils, que han organitzat els concerts per Haití per al dissabte 30; fins als centres educatius, que ensenyen valors com la solidaritat des de la infància; passant pel propi ajuntament, que el dilluns 25 va aprovar un enviament de 5000 euros per a Creu Roja a Haití, amb càrrec a la partida de cooperació internacional que cada any destina el 0'7% del pressupost a ajudar a altres països".

Una solidaritat de tot un poble que té garantida la seua continuïtat gràcies a iniciatives com la de La Milotxa, un exemple per a tots.

 

074-milotxa-3

28 Gener 2010
FaceBook  Twitter  

Altres