Finalitza el primer curs de jardineria i viverisme per a jóvens discapacitats

Finalitza el primer curs de jardineria i viverisme per a jóvens discapacitats

El 19 de juny va finalitzar el primer curs de jardineria i viverisme per a jóvens discapacitats de Puçol. El projecte, que consta de dos anys, ha sigut organitzat per l'Ajuntament de Puçol i subvencionat per la Conselleria d'Educació, i servirà per a facilitar la integració socio-laboral dels alumnes.

Mas de Mur, un edifici municipal on s'està construint un Centre Ocupacional per als discapacitats de la comarca, compta ja amb una faceta a ple rendiment: l'horta i el jardí que rodeja les instal·lacions, on es ve desenvolupant un programa formatiu de dos anys de duració per a jóvens discapacitats entre 15 i 21 anys.

Set alumnes van començar al setembre del 2008 el primer curs d'un Programa de Qualificació Professional Inicial (PCPI) centrat en jardineria i viverisme. El 19 de juny van finalitzar este primer curs, subvencionat per la Conselleria d'Educació i coordinat per l'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Puçol. Al setembre començaran el segon i definitiu curs, que es prolongarà fins a estiu de 2010, data en què aconseguiran el seu títol d'auxiliar de jardineria i viverisme.

"Per a l'especialitat de jardineria tenen com a professor a Antonio Miguel i a més tenen un educador de suport, Pepe Brumós, que treballa amb ells dos dies a la setmana", assenyalaEloísa Rosa Martínez, la regidora de Benestar Social. "És un projecte molt important perquè estan deprenent un ofici que els permetrà una integració social".

En este primer curs, els alumnes han construït vivers i planters, per la qual cosa han treballat tot el procés de jardineria des de l'inici, el que els està proporcionant una base sòlida i una àmplia experiència en el treball al peu de l'horta. I l'experiència, ja se sap, és imprescindible en qualsevol professió.

En l'acte de clausura, alumnes, professors, pares i polítics van visitar el jardí, la instal·lació de reg per goteig i l'horta on han cultivat verdures d'hivern i de primavera: tomaques, encisams, cols, cebes i carabassetes acabades d'agarrar i amb les millors condicions sanitàries. Tots van poder comprovar els bons resultats del curs, inclús algun va aprofitar per a fer arreplega de matèria primera de primera qualitat per a l'ensalada i el gaspatxo del migdia.

Al marge del nou camp per a la seua integració social i laboral, per a la regidora és fonamental la labor que s'està realitzant en cada u dels jóvens de cara a enfortir el seu autoestima i la seua autonomia:"a més de la seua formació professional, és de destacar que els jóvens també adquirixen autonomia per a funcionar i, per descomptat, este tipus de responsabilitats ajuden a elevar la seua autoestima, el que repercutix en un millor funcionament en la seua vida diària".


24 Juny 2009
FaceBook  Twitter  

Altres