Assumir la multiculturalitat a través de contes sobre dones del Mediterrani

Assumir la multiculturalitat a través de contes sobre dones del Mediterrani

Del 8 al 13 de juny s'ha celebrat en distintes poblacions de la comarca la segona Setmana intercultural de la Mancomunitat de l'Horta Nord, dins de la qual la participació de Puçol incloïa la celebració d'un contacontes pedagògic per a adults en l'Espai Social La Barraca.
Van assistir unes quaranta persones, entre les quals hi havia població autòctona de Puçol i població estrangera resident en el municipi. Açò va fer que el públic fóra prou heterogeni i es creara un bon ambient.

La regidora de Benestar Social, Eloísa Rosa Martínez, que va estar present en este acte celebrat en l'Espai Social La Barraca, destaca "la importància d'este tipus d'activitats que combinen allò lúdic amb la conscienciació, perquè ens ajuden a tots, especialment als adults, a acceptar que vivim una època en què la multiculturalitat és una realitat, una cosa que expressaven molt bé les històries de dones del Mediterrani que hem pogut disfrutar".

L'encarregada de portar avant el contacontes va ser Anna Cristina Herreros, nascuda en Lleó, qui es dedica de forma habitual a la lectura i invenció de contes, encara que també és escriptora de llibres infantils, com a Històries i faules de monstres o Històries de dones en els dos costats del Mediterrani.

Precisament d'este segon llibre estava extret el contacontes del 10 de juny, que es titulavaNarradores de la nit i constava de distints relats entrellaçats, on es combinaven històries i narracions de dones de distintes cultures que viuen entorn del Mediterrani.

17 Juny 2009
FaceBook  Twitter  

Altres