Montar un negoci: una bona idea en temps de crisi

Montar un negoci: una bona idea en temps de crisi

Entre els projectes per a crear ocupació, l'Ajuntament de Puçol compta amb l'Agència per al Foment de la Innovació Comercial (AFIC), de la que s'ocupa Daniel Sebastiá, un servici públic i gratuït destinat a assessorar als emprenedors interessats a materialitzar la seua idea de negoci, que forma part del Pla de Foment d'Ocupació Local.
 

La Comunitat Valenciana compta amb una xàrcia d'agències repartides per tota la seua geografia l'objectiu de la qual és servir de nexe entre les administracions autonòmica i local i els empresaris. L'oficina de Puçol s'emmarca dins dels servicis que oferix el Pla de Foment d'Ocupació Local, dependent de la regidora Merche Sanchis.

L'oficina AFIC de Puçol té com a principal objectiu potenciar els servicis prestats al comerciant, a les seues associacions i a l'empresari. A més, compta amb una ferramenta informàtica denominada AFICgest, que permet registrar les visites orals que rep i tindre a mà tots els documents necessaris amb la finalitat de proporcionar la informació que necessita l'usuari amb la major brevetat de temps possible.

Daniel Sebastiá, el tècnic d'AFIC, destaca que "l'oficina pretén ser accessible i pròxima a l'usuari i sensible al que necessita el comerç local". A més es compromete a contestar a qualsevol qüestió de manera immediata o en un termini màxim de 10 dies.

L'assessorament es realitza a través d'una sèrie de visites. La primera consulta es pot realitzar presencialment, per telèfon o per correu electrònic, i a partir d'ací, s'establixen successives cites amb tal d'elaborar el pla d'empresa, vital per a posar en marxa un negoci, on s'estudia, entre altres coses, la segmentació del mercat, la forma de donar-se a conéixer, la política de preus o el pla de màrqueting.

"El perfil de la persona que ve a l'agència és un desocupat que vol constituir-se en autònom. Normalment vénen amb una idea prèvia, a partir d'ací el que fa falta és madurar-la", apunta Daniel.

Com hi ha de primer que fer és vore en quin estat de maduració es troba la idea. Una de les qüestions que més sol interessar als potencials empresaris és obtindre tota la informació referent a ajudes i subvencions, així com quins són els requisits i llicències per a posar en marxa la seua activitat.

El pla d'empresa culmina amb el pla financer, en el que s'establix un pressupost ajustat a la realitat, ja que cal tindre en compte que el més freqüent és que al principi no s'obtinguen beneficis.

Per als col·lectius amb dificultats, l'ajuntament, a través d'un conveni amb una entitat financera, disposa d'un programa de microcrèdits, pel qual es poden concedir fins a 15.000 euros a cada nou projecte empresarial.

El tècnic d'AFIC assenyala que "hi ha dues fallades freqüents en els emprenedors. U és la falta de folgança en el finançament i l'altre és el màrqueting. Per a començar, és fonamental assumir cert risc, perquè hem de tindre en compte que el primer dia que pugem la persiana no estan fets els clients, i açò porta el seu temps". Per esta raó, durant el primer any és freqüent que no s'obtinguen beneficis.

Crear una empresa: una alternativa viable?

La qüestió que es planteja molta gent és si en els temps que corren és bo muntar un negoci. El tècnic d'AFIC puntualitza respecte d'això: "A pesar de la crisi, no hem notat en l'oficina un descens dels emprenedors. És més, muntar un negoci hui és una bona idea, pel fet que hi ha gent que no té expectatives de trobar un ocupació i crear alguna cosa propia és una bona eixida".

No obstant, cal ser realista ja que tot depén de les circumstàncies personals de cada un. Fent referència a açò, la funció de l'assessor és orientar i mostrar-li les expectatives al client, perquè a partir d'ací siga ell mateix el que prenga una decisió.

"Tot açò cal fer-ho amb molt de tacte, perquè hem de tindre en compte que estem jugant amb el patrimoni i les il·lusions dels veïns de la població", finalitza Daniel.

Tots els que estiguen interessats a muntar un negoci poden contactar amb l'oficina telefonant al 961 421 303, on AFIC els donarà les pautes necessàries perquè la seua idea es faça realitat i muntar el seu propi negoci siga l'eixida a la crisi.

Informa: Nuria Martínez León

 

13 Maig 2009
FaceBook  Twitter  

Altres