Puçol s'unix al Pacte del Consell per la integració de les persones immigrants

Puçol s'unix al Pacte del Consell per la integració de les persones immigrants

La Generalitat Valenciana va firmar el Pacte Local per la Integració de les Persones Immigrants, un projecte que pretén coordinar les administracions autonòmiques i locals per a oferir majors recursos i un millor servici als immigrants. Puçol es va adherir a esta proposta com un dels municipis implicats en la xarxa AMICS impulsada pel Consell.

El dilluns 18 de maig, en el Palau de la Generalitat, es va firmar este Pacte Local en un acte presidit pel President de la Generalitat, Francisco Camps, i al que va acudir la regidora de Benestar Social, Eloísa Rosa Martínez, com a representant de l'Ajuntament de Puçol.

El pacte pretén coordinar l'Administració Autonòmica i Local de la Comunitat Valenciana amb l'objectiu de cooperar per la integració dels immigrants en els distints municipis.

Eloísa Rosa Martínez destaca: "Puçol es va sumar a este acte com un dels municipis implicats en la xarxa AMICS. Gràcies a l'oficina, que es va inaugurar al juliol del 2008, i que continua funcionant ininterrompudament, continuarem treballant per a oferir als immigrants tots els recursos que estiguen al nostre abast".

En l'acte van estar presents els alcaldes i els presidents de Diputació de les tres províncies de la Comunitat Valenciana, el director general d'Immigració, Josep Mª Felip, la presidenta de la FVMP (Federació Valenciana de Municipis i Províncies), Elena Bastides, i el director de CEIMIGRA, Guillermo Vansteenberghe, junt amb una gran presència de representants de col·lectius de diferents comunitats.

L'Ajuntament de Puçol sempre ha mostrat una predisposició a treballar per la plena inserció dels immigrants en el municipi, i per esta raó va crear el Pla Municipal d'Atenció a la Immigració a principis del mes de maig.

"Amb la unió al Pacte del Consell reforcem el nostre compromís per que el Pla Municipal d'Atenció a la Immigració siga una realitat", puntualitza la regidora de Benestar Social.

Un projecte que inclourà novetats en dos àmbits: l'educació, amb el Programa de Compensatòria per al pròxim curs; i la formació, que, gràcies a la col·laboració amb CEIMIGRA i SERVEF, permetrà oferir cursos a aquells treballadors que residisquen en el municipi.

Informa: Nuria Martínez León

24 Maig 2009
FaceBook  Twitter  

Altres