Puçol estreta llaços amb Noisiel per a incentivar intercanvis futurs

Puçol estreta llaços amb Noisiel per a incentivar intercanvis futurs

En el mes de febrer, una representació de la corporació municipal de Noisiel va visitar el municipi amb l'objectiu de mantindre conversacions encaminades a reactivar els intercanvis entre els dos pobles agermanats. A l'abril, ha sigut Puçol el que ha viatjat a esta localitat francesa de 16.000 habitants, per a conéixer de prop tots els recursos de què disposa i que poden compartir.

Del 15 al 17 d'abril, la regidora de Benestar Social, Eloísa Rosa Martínez, i el regidor d'Urbanisme i Comunicació, Juan Enrique Claramunt, van viatjar a Noisiel, un dels pobles que es troba agermanat amb el municipi de Puçol, en representació de la corporació municipal.

El dia 15 van ser rebuts pel Comité d'agermanament, mentre que la recepció oficial es va celebrar el dia 17 en l'Ajuntament de Noisiel. Un dels dies de la visita va estar reservat al recorregut turístic de París, que es troba a 30 quilòmetres del municipi, i on van poder apreciar la monumentalitat i la història de la capital francesa.

"L'objectiu d'este viatge era canviar impressions amb associacions culturals, esportives i socials amb l'objectiu de fomentar l'intercanvi futur entre els dos pobles", destaca Eloísa Rosa Martínez"L'Ajuntament de Puçol considera que estos intercanvis han d'anar dirigits  a la gent més jovençà que són el futur, ja que el fet que coneguen altres cultures pot enriquir la seua formació a tots els nivells".

En Noisiel van visitar totes les instal·lacions de l'ajuntament, que consistixen entre altres, en quatre pistes de tenis i pavellons esportius coberts, una cosa lògica, si tenim en compte que la climatologia del poble, molt freda, no els permet realitzar activitats a l'aire lliure durant la major part de l'any.

D'altra banda, van mantindre reunions amb la gerent de la Casa de Cultura, les associacions de dones i els tècnics d'estrangeria, ja que en Noisiel es dóna la circumstància que conviuen fins a 80 ètnies diferents i no hi ha conflictes de convivència entre ells, per la qual cosa esta localitat podria ser un exemple de treball en este àrea.

"La impressió que ens hem portat d'este viatge ha sigut molt positiva, perquè a més de contemplar la bellesa extraordinària del lloc, hem pogut mantindre reunions que esperem que donen els seus fruits en mesos venidors", puntualitza la regidora.

Informa: Nuria Martínez León

26 abril 2009
FaceBook  Twitter  

Altres