El Consorci Pactem Nord aposta per l'autoocupació com a forma de crear treball

El Consorci Pactem Nord aposta per l'autoocupació com a forma de crear treball

El Pacte Territorial per a la Creació d'Ocupació Pactem Nord ha inclòs com una de les línies de treball en el seu programa d'actuacions de 2009 el foment i suport als emprenedors i emprenedores dels 22 municipis que formen part del Consorci: Alfara del Patriarca, Almàssera, Albuixech, Alboraia, Albalat dels Sorells, Bonrepòs i Mirambell, Burjassot, Emperador, Foios, Massalfassar, Massamagrell, Meliana, Moncada, Museros, Paterna, La Pobla de Farnals, El Puig, Puçol, Tavernes Blanques, Rocafort, Rafelbunyol i Vinalesa.

 

L'objectiu d'este programa és que els que vullguen posar en marxa una activitat econòmica en la comarca de l'Horta Nord ho puguen fer amb certes garanties d'èxit, reduint el nivell d'incertesa inicial i minimitzant els riscos d'abandó. Amb això, l'entitat pretén enriquir el teixit productiu de la comarca, a través del foment de l'activitat econòmica i l'autoocupació.

Esta línia de treball està obtenint uns resultats molt satisfactoris en estos quatre primers mesos de l'any. Així, s'han atés a 68 persones amb vocació emprenedora, de les que 16 ja han posat en marxa el seu negoci, és a dir, un 24% de les idees de negoci han eixit avant. De les 16 empreses, 6 han sigut creades per dones emprenedores.

Cal destacar que més de la mitat dels negocis creats (el 55%) pertanyen al sector comercial i el 16% han sigut bars-cafeteries. La mitjana d'inversió realitzada per a la posada en marxa de cada una d'estes empreses és de 13.500 €.

Els servicis més demandats per les persones emprenedores han sigut l'assessorament per a recerca de finançament i per a l'elaboració del pla de viabilitat de l'empresa. En este sentit, des del programa s'ha dut a terme l'acompanyament a l'emprenedor per a la tramitació de 2 línies ICO i 5 microcrèdits.

Amb este servici d'atenció a emprenedors, desenvolupat conjuntament amb els tècnics d'ocupació i promoció econòmica dels respectius ajuntaments, la persona emprenedora pot acudir a l'ajuntament de la seua localitat, on el personal tècnic del Consorci li orientarà i informarà adequadament per a convertir la seua idea en un negoci on han sigut valorats els possibles riscos.

Per a més informació: www.consorci.info / 963 160 566

Informa: Isolina Espinosa

24 abril 2009
FaceBook  Twitter  

Altres