Exp0'7: un recorregut a través dels projectes de cooperació internacional

Exp0'7: un recorregut a través dels projectes de cooperació internacional

Una exposició mostrarà als ciutadans de Puçol els distints projectes de cooperació internacional en què ha participat l'ajuntament, a través de la cessió del 0'7% del pressupost municipal. La mostra es podrà visitar del 6 al 12 de febrer en l'Espai Social La Barraca.

La regidora de Benestar Social, Eloísa Rosa Martínez, destaca que "esta exposició pretén informar els ciutadans de tots els projectes que l'ajuntament subvenciona amb la partida pressupostària de cooperació internacional. D'esta manera, aquells que la visiten, podran comprovar a quins fins es destina una part dels impostos municipals".

Els projectes en què ha col·laborat en l'últim any són set: un centre nutricional a Moçambic; cobertura de les necessitats nutricionals bàsiques en campaments sahrauís (gràcies al conveni amb la Daira d'Agüeinit); programa d'acollida Vacacions en Paz (en col·laboració amb l'Associació de Solidaritat amb el poble sahrauí, ASOM); construcció de vivendes dignes a l'Ïndia; un centre de formació per a dones a Senegal; escoles públiques en la República Centreafricana i suport a l'escolarització a Nicaragua.

D'altra banda, Eloísa apunta que "s'ha concertat la visita a l'exposició amb diferents col·legis de la població, perquè els xiquets prenguen consciència que no tots tenen la possibilitat de cobrir necessitats tan bàsiques com assistir a l'escola o alimentar-se de forma sana: en uns casos visitaran l'exposició en La Barraca i en altres serà l'exposició la que s'exhibisca en els centres".

La tècnic de Joventut, Jessica Rius, i l'encarregada d'AMICS, Irene Martí, seran les responsables de guiar als escolars a través d'esta mostra, fent-los vore les diferències existents entre el primer i tercer món. Per a això han preparat un joc molt especial que no deixarà indiferent a ningú.

Amb tot açò, l'ajuntament ha aportat el seu xicotet gra d'arena amb l'objectiu de millorar les condicions en què viuen els països subdesenrotllats.

Informa: Nuria Martínez León

Exp'07. Exposició completa llista per a descarregar

03 Febrer 2009
FaceBook  Twitter  

Altres