La Fundació TAI dóna aliments a la Casa Nova, la Casa de Caridad i Cáritas Puçol

La Fundació TAI dóna aliments a la Casa Nova, la Casa de Caridad i Cáritas Puçol

La Fundació Solidària de Treball i Ajuda Infantil (TAI) va organitzar un mercadet solidari el dissabte 13 de desembre en què es van recaptar entorn de 5.000 euros. Part d'estos diners anirà destinat a l'Associació de Discapacitats (ADIS), mentre que aquells productes que no es van vendre s'han repartit entre Cáritas Puçol, la Casa de la Caritat de València i un grup d'immigrants que viu en la Casa Nueva del Port de Sagunt.

 

El dilluns 15 de desembre es van reunir en el Centre d'Acollida d'Immigrants de Puçol, on es troba el magatzem de Cáritas, el president de l'associació, Ximo Esteve, les dos representants de TAI, Pepa Llorens i Paulina Casares, l'alcalde Mariano Sanchis i la regidora de Benestar Social, Eloísa Rosa Martínez. Tots amb l'objectiu d'agrair la important aportació d'aliments de TAI a Cáritas.

TAI encara està en fase de constitució, però la seua activitat és incessant. Fins ara col·laboraven sobretot en projectes d'ajuda a la infància, com la dotació d'un hospital en Equador i la reconstrucció d'una escola a Argentina, i ara se sumen a Cáritas. Pepa Llorens és l'ànima máter de la fundació, mentre que Paulina Casares és la que gestiona els projectes. Juntes van decidir organitzar un mercadet solidari amb l'objectiu de donar fons a aquelles associacions del municipi que ho necessitaven i l'elegida va ser ADIS, l'Associació de Discapacitats.

Davant de la gran aportació de distintes entitats i particulars, no tot va poder vendre's en el mercadet del dissabte, 13 de desembre, per la qual cosa Pepa i Paulina van acordar, al costat d'Eloísa Rosa, destinar els productes alimentaris a altres institucions a València, Sagunt i Puçol.

La part destinada a Puçol ja està en el magatzem local de Cáritas. Tant Pepa Llorenscom Paulina Casares, representants de TAI, van voler agrair a Eloísa Rosa Martínez, regidora de Benestar Social, "la idea que ens va proposar per a donar una part del que havia sobrat en el mercadet a Cáritas", i d'altra banda "també agrair a totes les empreses que ens han donat tot açò de forma gratuïta, tant de Puçol com de fora del municipi".

Ambdós van assenyalar que gràcies a esta acció "ens hem donat compta que hi ha molta gent bona". Els aliments peribles s'han repartit entre un grup de magribins que viuen en la Casa Nueva, una nau abandonada en Port de Sagunt, i a la Casa de la Caritat de València, mentre que els no peribles han anat a parar a Cáritas.

L'alcalde Mariano Sanchis va mostrar la seua obertura a este tipus de projectes assegurant que "totes i cada una de les iniciatives que tinguen les associacions del poble són ben rebudes, i l'ajuntament està obert a arreplegar-les".

Ximo Esteve, president de Cáritas, va recordar que "l'important que és fer aportacions en èpoques com esta, en les que cada vegada hi ha menys per a donar i més gent que ho necessita", i va assenyalar que caldria "sensibilitzar la gent perquè done sense demanar, mostrar-los el motiu i el fi". Finalment va voler donar les gràcies en nom de tots aquells es van a beneficiar.

Amb esta aportació, les estanteries de Cáritas estan ben abastides de productes com a arròs, llegums, pasta, sucre, oli o tot tipus de conserves. Però a més d'aliments, també es dediquen a arreplegar roba d'abric, calçat i mantes. Com a conta Ximo, es donen de forma gratuïta "si passa per ací algun transeünt molt necessitat, en cas contrari se solen vendre a un preu simbòlic d'un euro, perquè caritat és donar, però també educar".

Informa: Nuria Martínez León

 

17 Desembre 2008
FaceBook  Twitter  

Altres