Nit de cap d'Any solidària en el Sàhara

Nit de cap d'Any solidària en el Sàhara

La Coordinadora Estatal d'Associacions Solidàries amb el Sàhara ha organitzat un viatge del 28 de desembre al 3 de gener del 2009 que porta per títol “Alba del 2009 amb els sahrauís”. Els viatgers tindran ocasió de participar en xarrades, trobades i debats, a més de menjar-se el raïm i celebrar l'arribada de l'Any nou amb les seues gents.

La Coordinadora Estatal d'Associacions Solidàries amb el Sàhara (CEAS-Sàhara) ha organitzat un any més un viatge per a passar la Nit de fi d'any en el desert.

"En 2008 es complixen ja 33 anys de l'abandó del Poble sahrauí per Espanya, que al llarg de tot este temps viu en camps de refugiats i en les zones ocupades pel Marroc patint l'opressió", recorda CEAS i afig: "els sahrauís ara viuen un moment delicat per l'aplicació del Pla de Paz promogut per l'ONU a causa dels obstacles marroquins".

Davall el lema Alba del 2009 amb els sahrauís, esta organització vol promoure el coneixement d'este poble, la seua situació i el contacte directe amb les seues gents. L'eixida es realitzarà des de Madrid el diumenge 28 de desembre i la tornada serà el 3 de gener.

Allí es donaran cita ONGs, associacions, comités de solidaritat institucions i organismes que defenen la causa, així com escriptors, músics, intel·lectuals... interessats a participar en la defensa dels drets d'este poble.

El termini d'inscripció es va tancar el 14 de desembre, no obstant, estan oberts a arreplegar més sol·licituds si queden vacants. Per a més informació es pot telefonar al 915 317 604 o posar-se en contacte per e-mail a través de la direcció: ceas-sahara@ceas-sahara.és.

En eixos dies hi haurà un poc de tot: trobades, com els que estan programats amb la Unió Nacional de Dones Sahrauís i de Jóvens Sahrauís; visites a l'Escola de Formació Professional Gazuani o a l'Escola Internat 9 de juny; i debats entorn de la situació actual dels campaments de refugiats o del desenvolupament del Pla de Paz.

Serà una nit de cap d'any solidària i diferent en la que els viatgers tindran l'oportunitat de sopar i menjar-se el raïm en les haimas amb famílies d'acollida, compartint cultures que no són tan llunyanes, al mateix temps que podran disfrutar de la fi de festa amb cants i balls tradicionals.

Informa: Nuria Martínez León

25 Desembre 2008
FaceBook  Twitter  

Altres