Balanç del Col·lectiu de Dones de Puçol: enguany, continuem creixent

Balanç del Col·lectiu de Dones de Puçol: enguany, continuem creixent

El divendres 27 de juny, a 6 de la vesprada, en el Sindicat Agrícola, el Col·lectiu de Dones de Puçol va organitzar un berenar per a totes les seues sòcies, a qui van assistir més d'un centenar de dones.

 

Este acte és per a l'associació un punt i a part, un parèntesi en les activitats programades al llarg de l'any, per a reprendre forces i tornar al setembre amb noves propostes: crear nous tallers, més xarrades, eixides de tipus cultural... així com participar en nous esdeveniments, tant en col·laboració amb altres ens, com dirigits per les pròpies components del Col·lectiu de Dones.

La presidenta, Rosa Fernández, destaca que "les que formem la junta directiva ens sentim molt satisfetes lloc que s'ha complit un dels objectius previstos, des que es creara esta associació, i és haver arribat fins ací amb un nombre creixent de sòcies cada any, i això significa alguna cosa".

En el seu repàs a l'actualitat de l'associació, davant del centenar d'assistents, la presidenta va recordar que es regixen per un calendari d'actes i activitats que abraça un període de dotze mesos naturals, dins dels quals tenen com a principal objectiu"realitzar de la forma més econòmica possible els actes que són a nivell cultural,  com viatges i visites d'interés".

Quant als berenars que s'organitzen a l'estiu i nadal, s'oferixen de manera gratuïta a les sòcies del col·lectiu, sent açò possible per l'esforç que realitza l'equip organitzador, la qual cosa al final queda compensat per l'èxit de participació que s'obté en totes elles.

Balanç provisional

Com mostra de la programació que al llarg de l'any desenvolupa el Col·lectiu de Dones de Puçol, estos són els fets més destacats d'este primer semestre.

24 de gener: visita cultural a València, recorrent els diferents monuments d'interés, així com l'exposició de Sorolla, amb visita guiada. L'associació va sufragar els gastos del transport i les entrades als monuments. La presidenta recorda que "l'activitat tenia un nombre limitat a 40 sòcies i es van cobrir  totes les  places".

19 de febrer: l'associació va celebrar la seua 2a Junta general ordinària, on es va adonar a totes les sòcies de les activitats realitzades durant l'any anterior i la proposta del nou programa per a l'any en curs. La presidenta insistix que "els vam informar de la situació econòmica, perquè d'esta forma totes tinguen un coneixement clar de la situació real del col·lectiu, tant de les partides pressupostàries com dels costos de cada activitat".

11 de març: el col·lectiu va col·laborar en la Setmana de la Dona, organitzant una degustació intercultural. En esta activitat van participar de manera activa sòcies i no sòcies, totes elles dones de la localitat. Cada una va elaborar un plat típic de la seua regió d'origen, resultant una jornada molt entranyable, donant un exemple clar de civisme i convivència.

Finalment, l'associació ha realitzat dos excursions culturals per terres dels Borja, una a Gandia i una altra a Xàtiva, ambdós programades dins del pla "eixides econòmiques", atés que el transport estava subvencionat.

Com a resum, Rosa Fernández assegura que "l'associació Col·lectiu de Dones de Puçol, està sent un èxit en la nostra localitat i això està basat en el sentiment, l'esforç i les bones relacions; si hem obtingut tan bons resultats és a causa de l'eficàcia i la bona gestió. En definitiva, enguany: continuem creixent".

 

13 Juliol 2008
FaceBook  Twitter  

Altres