Escola d'estiu: més alumnes, més monitors, més activitats i una sonora sorpresa final

Escola d'estiu: més alumnes, més monitors, més activitats i una sonora sorpresa final

De l'1 al 30 de juliol se celebra una nova edició de l'Escola d'estiu, que enguany compta amb 275 alumnes repartits entre el col·legi públic La Milotxa i l'Institut d'Educació Secundària. Per a organitzar les activitats treballen dos coordinadores, setze monitores i un grup de sis alumnes de Cicles Formatius del propi institut.

 

"Hem fet un gran esforç des de l'ajuntament per a poder donar una alternativa als pares que continuen treballant en el mes de juliol i també a eixos xiquets que, ja en vacacions, volen disfrutar i, al mateix temps, continuar aprenent". Amb estes paraules, Eloísa Rosa Martínez, regidora de Servicis Socials, donava per inaugurada l'Escola d'estiu, el dimarts 1 de juliol, a les 9 del matí, en el pati de La Milotxa, on es trobaven els 275 alumnes que participen en esta edició i els seus familiars, que havien acudit per a prendre bona nota de les normes d'esta edició.

Unes normes que són senzilles, però que inclouen un augment d'alumnes, monitors i activitats respecte a les edicions d'anys anteriors.

El més destacat d'entrada és que s'han dividit en dos grans grups: els 161 alumnes de 1r d'Infantil fins a 1r de Primària treballen en les instal·lacions de La Milotxa, mentres que els 114 de 2n de Primària fins a 6t de Primària ho fan en l'institut.

A més, per tercer any consecutiu s'incorporen com a monitores sis estudiants de Cicles Formatius de l'IES de Puçol: són les alumnes que han plantejat el projecte formatiu que va resultar vencedor en el concurs realitzat entre totes les alumnes de Cicles Formatius d'Educació Infantil. El premi: una beca de 600 euros per a cada una elles i la possibilitat de portar a la pràctica el seu projecte amb els alumnes d'Infantil d'esta Escola d'estiu.

Finalment, les cinc setmanes que estarà en marxa l'escola s'han organitzat per blocs temàtics, com explica la coordinadora Laura Romeu"la primera setmana es dedica a la interculturalitat, la segona al circ, la tercera a les olimpíades, la quarta al reciclatge i l'última estarà centrada en la preparació de la festa final. Totes les activitats setmanals es faran girar entorn del tema triat, partint d'una representació teatral inicial a càrrec dels monitors i continuant amb tallers sobre el monogràfic setmanal".

Per descomptat, també hi haurà eixides: al MUVIM i la piscina en el cas dels majors; al parc Ribelles i la Ludoteca Municipal en el cas dels xicotets. I tots junts podran disfrutar en la Casa de Cultura de projeccions de cine i una obra de teatre de titelles a càrrec de Teatre Buffo, la prestigiosa companyia d'Empar Claramunt.

I, el que és un secret a veus, Eloísa Rosa confirma que s'està treballant per a oferir una cosa especial en la festa final: "probablement serà un concert acústic de Silent Poison o algun altre grup de ‘rock', el que passa és que encara no tenim confirmada la data i l'hora, però és una iniciativa nova que demostra el nivell d'implicació dels jóvens rockers de l'associació l'Ampli amb les activitats que es realitzen en la població".

Estarem atents a la data. Promet ser una novetat sonora.

 

01 Juliol 2008
FaceBook  Twitter  

Altres