Els alumnes del Programa de Garantia Social reben el diploma de pintors qualificats

Els alumnes del Programa de Garantia Social reben el diploma de pintors qualificats

Dotze joves, durant nou mesos, han rebut formació teòrica i pràctica com a pintors. Són els alumnes del Programa de Garantia Social de Pintura, qui el passat divendres 30 de maig van aconseguir el diploma que certifica que estan capacitats per a desenvolupar professionalment esta activitat.

Els programes de garantia social van sorgir com una alternativa per a aquells alumnes que no havien aconseguit una plena integració en l'ensenyament reglat i buscaven solucions al seu futur laboral a través de fórmules alternatives, en les quals la formació és més pràctica que teòrica.

El PGS de Pintura va començar en setembre de 2007, amb dotze joves de 16 a 25 anys, que van rebre durant sis mesos una formació general i, al mateix temps, una formació específica en matèria de pintura.

Laura Bosch ha sigut la professora encarregada de la formació general, en què a més de les matèries habituals, han aprés a enfrontar-se a altres temes com la recerca del primer lloc de treball o l'elaboració d'un currículum. Per a ajudar-la en la labor formativa ha comptat amb la col·laboració del coordinador Pepe Brumós.

Per la seua banda, Vicente Segarra és el professor que s'ha ocupat de les classes eminentment pràctiques: primer, durant sis mesos, a les instal·lacions de La Costera; després, al llarg de tres mesos, a edificis repartits per tot el nucli urbà de la localitat, on els alumnes han realitzat un període de treball directe en el medi.

"És important destacar la última fase del programa, perquè no acaba amb eixos sis mesos de formació teòrico-pràctica, sinó que després dediquen tres mesos a treballar realment exercint de pintors, que és amb l'objectiu amb què s'han format", explica Eloísa Rosa Martínez, regidora de Serveis Socials. "Estos tres mesos els han dedicat a pintar el nou edifici de Benestar Social, col·legis públics i inclús alguns parcs de la població".

Tres mesos pintant durant els quals, a més, han tingut un contracte de treball, amb la qual cosa el seu itinerari formatiu ha sigut complet.

Així ho va recordar Mariano Sanchis, l'alcalde de Puçol, durant l'acte d'entrega de diplomes, quan els va donar l'enhorabona pel seu aprofitament del PGS i els va animar"a seguir treballant, perquè este diploma no és per a penjar a la paret, sinó una garantia de que sabeu realitzar el treball de pintors i, per tant, ja esteu capacitats per a donar el salt al món laboral".


02 Juny 2008
FaceBook  Twitter  

Altres