Programació d’activitats al voltant del Dia Internacional de la Dona

Programació d’activitats al voltant del Dia Internacional de la Dona

Va sorgir com la Setmana de la Dona, però hui dia el concepte és molt més ampli: del 28 de febrer al 14 de març, una àmplia selecció d’activitats permetran a homes i dones conèixer més sobre la dona i el medi ambient, la cultura, la gastronomia o la violència de gènere.

Tot i que la programació ha estat coordinada des de la Regidoria de la Dona, compta amb el recolzament de diverses àrees municipals per a organitzar els actes previstos i amb la col·laboració de col·lectius locals (ames de casa, institut) que estan participant activament en la creació dels diferents projectes.

Enguany com a novetats, cal destacar la xerrada sobre desenvolupament sostenible, la degustació gastronòmica i la conferència de Maty G. Tchey. "Tot això junt a activitats que ja són habituals en este tipus de celebracions", assenyala Eloísa Rosa Martínez, regidora de la Dona. "Com una exposició de pintura, la projecció d'una pel·lícula, una obra de teatre o es vídeos realitzats pels alumnes de l'institut a través del taller de violència de gènere".

Esta és la programació completa d'actes:

1.- Taller d'educació mediambiental: Mujer y desarrollo sostenible
Dia 28/02/08.
Hora: 18 hores.
Lloc: Seu del Sindicat Agrícola, c/ San Juan nº 93.
Impartit per María Dolores Cortina Ureña.

2.- Inauguració de l'exposició Pintando la vida
Dia 29/02/08.
Hora: 18 hores.
Lloc: Casa de la Cultura.
Descripció: L'objecte de la mateixa és abordar el tema de la feminització de la pobresa, sobretot als països del sud, on la dona suporta una càrrega desproporcionada en les diferents comunitats en tractar d'adminsitrar el consum i la producció de la llar en condicions d'escassesa, tot açò agreujat amb la discriminació i exclusió social pel fet de ser dona i la falta d'accès a serveis bàsics, quan el principal motor de dites economies continua sent la dona i per tant la inversió en programes de desenvolupament està garantida.

3.-Teatre: Buenas noches, madre, de Marsha Norman
Dia 1/03/08.
Hora: 18 hores.
Lloc: Casa de la Cultura.
Fitxa tècnica: dirigida per Gerardo Malla i interpretada per Remedios Cervantes i Carmen de la Maza.
Sinopsi: en esta obra es realitza una reflexió sobre les relacions mare i filla, en una societat on les relacions familiars estan desdibuixant-se i és oportú ajudar a millorar la comunicació entre les dos, que tenen una visió diferent de la vida. L'obra juga amb dos nivells de comunicació que ens porten d'allò quotidià a allò més profund, fins a arribar a la veritat.

4.- Cine: Mataharis d'Iciar Bollaín
Dia 10/03/08.
Hora 18 hores.
Lloc: Casa de la Cultura.
Fitxa tècnica: Drama de 95 minuts, dirigit por Iciar Bollaín i interpretat per Najwa Nimri, Tristán Ulloa, María Vázquez, Nuria González.
Sinopsi: Mataharis gira al voltant dels personatges d'Inés, Eva i Carmen, tres detectives privades que traspassen sovint les fronteres de la intimitat aliena i a les quals, no obstant, ningú no ha preparat per enfrontar-se als seus propis secrets. Mentre treballen, estes tres dones hauran de trencar la fina línia que protegeix allò públic d'allò privat i, sobretot, hauran de descobrir-se per a resoldre alguna cosa més que els seus respectius casos professionals.

5.- Jornada Gastronòmica intercultural (degustació)
Organitza: Col·lectiu de Dones de Puçol
Dia 11/03/08.
Hora: 18 hores.
Lloc: Espai Social La Barraca.

6.- Pasarel·la de roba, complements i sabates
Organitza: Amas de Casa Tyrius
Dia  12/03/08.
Hora: 18 hores.
Lloc: Espai Social La Barraca.

7.- Projecció vídeo IES-EMTV Puçol: Qüestió de genere
Dia 13/03/08.
Hora: 12:30 hores.
Lloc: Casa de Cultura.
Projecte: este treball, basat en el taller de violència de gènere impartit a l'institut, dona una visió clara i serena de l'opinió dels joves.
Sinopsi: els alumnes de l'IES reflexionen sobre els xics i xiques, la igualtat de sexes i la visió que la societat té dels rols de gènere.
Una visió adolescent de les relacions de parella amb els seus conflictes i la violència de gènere.

8.- Conferència de Maty G. Tchey
Dia 14/03/08.
Hora: 18 hores.
Lloc: Espai Social La Barraca.
Introducció: Maty G. Tchey és una de les més prestigioses i potser la millor experta en comunicació que hi ha hui a Espanya. Llicenciada en Ciències Polítiques i Sociologia. Diplomada en Tècniques d'Expressió i Oratòria (ESIC). Formadora de Formadors GVA. Coach. Assessora de gabinets de comunicació i imatge de consellers, diputats i alcaldes. Coreògrafa i directora de companyies de teatre i dansa a Londres i Nova York.


16 Febrer 2008
FaceBook  Twitter  

Altres