Apologia del bon tracte en balcons, façanes i fins i tot a la sala d'exposicions

La setmana prèvia al 25 de novembre, Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, més de 80 cartells amb imatges de veïns i veïnes de Puçol inunden les façanes d'edificis públics, els carrers, les places i, des del dia 18, també la sala d'exposicions de la Casa de Cultura: són fotos i missatges del veïnat que s'ha sumat a «donar la cara» pel bon tracte.

L'exposició Puçol dona la cara pel bon tracte és el revers a les habituals campanyes de sensibilització contra el mal tracte. Ací, tots els participants ofereixen la seua particular visió del que és el «bon tracte» al costat d'una fotografia sobre un impactant fons groc.

Primer van aparéixer els missatges en els mupis repartits per la població, després en les façanes dels edificis públics, també en l'hall d'entrada a alguns d'ells i, finalment, el dijous 18 de novembre es va inaugurar l'exposició amb la col·lecció completa d'imatges a la Casa de Cultura.

«Volíem donar la volta al missatge habitual i parlar en esta ocasió del bon tracte», va apuntar l'alcaldessa Paz Carceller durant l'acte d'inauguració. «És una tasca conjunta, en la qual hem d'anar de la mà homes i dones, perquè només junts aconseguirem l'objectiu final: eliminar la violència de gènere».

Seguint la mateixa línia, a la sala d'exposicions s'ha muntat un arbre en el qual cadascun dels assistents a l'exposició pot anar penjant les seues reflexions, per la qual cosa esta apologia del bon tracte continua creixent dia a dia.

L'exposició tindrà la seua continuïtat el dijous 25 de novembre, a les 12 hores, en la plaça Beat Ribera, enfront de la porta de l'Ajuntament, on diferents col·lectius de la població parlaran, cantaran, actuaran i guardaran un minut de silenci dins de l'acte oficial Contra la Violència de Gènere.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

396-expo-buen-trato-2

 

 

19 Novembre 2021
FaceBook  Twitter  

Altres