Programació completa d'actes del Mes de la Dona

Com cada any, març arriba replet d'actes per motiu del Mes de la Dona, en el qual diverses associacions, clubs i altres entitats locals col·laboren amb l'Ajuntament per a reivindicar la igualtat de drets entre dones i homes. Des d'exposicions d'art fins a concerts, esport, projeccions i desfilades, la programació recull actes de tota mena i per a tots els gustos. La majoria d'ells, amb entrada gratuïta.

La inauguració oficial és el divendres 28 de febrer a les 19 hores a la casa de la cultura, amb l'exposició dels cartells finalistes que van participar en el concurs de disseny de l'Institut IES Puçol, junt amb el lliurament de premis als guanyadors i de plaques a les sis falles locals. Per a culminar l'esdeveniment, a les 20 hores, Woman on tap : un espectacle musical basat en èxits dels anys 50, 60 i 70.

A partir d'ací, pocs dies queden lliures d'actes: L'1 de març, concert a càrrec de Santa Cecilia; el dia 3, desfilada de mestresses de casa Dona Fashion; el 4, mercat ambulant en La Barraca i, el dijous dia 5, teatre Temps de Dona i partit d'exhibició de futbol sala i handbol femenins Dona Joc.

Per a continuar amb este conjunt d’actes socials, el 6 de març a les 10.30 hores hi haurà una trobada multigeneracional en l’Espai Social dels Majors on es realitzaran tallers i altres activitats, seguit de la projecció de la pel·lícula La buena esposa a la Casa de Cultura a les 18 hores, on també hi haurà una actuació musical del grup Sis Veus per 5 euros el dissabte 7 de març.

Per a celebrar la jornada més important del mes, el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, més de 1.700 persones es posaran En Marxa per la dona amb l'objectiu de contribuir a la lluita contra el càncer de mama a través de la fundació Incliva, que rebrà íntegrament tots els fons recaptats en aquest esdeveniment. I amb l'objectiu de donar visibilitat a l'esport femení, el dia 10 s'inaugura en l’Espai Jove una exposició sobre el València Club del Futbol Femení, disponible fins al 17 de març.

El dia 12, tertúlia Dona i història a càrrec del Club d'Història Puçol; el 13, actuació de Cactus Teatre a la Casa de Cultura; el 24, Masterclass de pintura a càrrec de Tere Unsain en l’Espai Social La Barraca. D’altra banda, el Club de Lectura, el Club d'Escriptura i el Club d'Història uniran les seues forces el divendres 27 de març per a organitzar la tertúlia Una habitació pròpia, de Virgínia Woolf, on es debatrà sobre el paper de la dona en la literatura. Aquest acte se celebrarà a la Casa de Cultura, al igual que la xarrada sobre fotografia a càrrec de l'Associació Fotogràfica de Puçol, el 28 de març a les 10.30 hores.

I, encara que el final del Mes de la dona estarà arribant, encara donarà temps a dos concerts més, dirigits a escolars, de la mà de The Pinker Tones: Rolf & Flor, el 30 de març a les 10, 12 i 15 hores, i el dimarts dia 31 a les 10 i les 12 hores, a la Casa de Cultura.

En definitiva, un conjunt d'actes reivindicatius per a totes les edats que, des de l'Ajuntament de Puçol, pretenen contribuir a la lluita per la igualtat entre gèneres i sensibilitzar a la població sobre les diferències que hui dia es mantenen en molts aspectes de la societat.

Informa: Irene Mollá | Cartel: Sento Pascual | Fotos: Sabín

pdf-2020 Programació Mes de la Dona

082-woman-on-tap

 

21 Febrer 2020
FaceBook  Twitter  

Altres