L'Escola d'Acollida: formació per a immigrants que aspiren a aconseguir la nacionalitat espanyola

El divendres 10 de gener, a la Casa de Cultura, el regidor José Mª Esteve i la tècnic Amparo Ferrer han realitzat el lliurament de diplomes als alumnes que han aprovat la formació a l'Escola d'Acollida: 40 hores de formació en matèries bàsiques que formen part dels requisits mínims per a poder optar a la nacionalitat espanyola.

«La majoria de participants a l'Escola d'Acollida són immigrants que treballen en el servei domèstic i procedeixen d'Iberoamèrica i Europa de l'Est», apunta el regidor de Benestar Social, José Mª Esteve. «Per això hem organitzat dos torns per a la formació a l'escola, un als matins i un altre en caps de setmana».

Amb eixe calendari s'aconseguix arribar els caps de setmana als qui treballen en tasques domèstiques i entre setmana, als matins, a aquells que estan en atur.

Dos torns amb un total de 40 hores de formació en matèries com a llengua, geografia i història d'Espanya i la Comunitat Valenciana, legislació bàsica i, finalment, informació pràctica sobre tràmits i gestions, totes elles impartides en les instal·lacions de la Casa de Cultura.

En esta edició han aconseguit el diploma un total de 25 veïns, encara que no són tots els que s'han presentat, ja que l'assistència és obligatòria, atés que l'Escola d'Acollida és un projecte que forma part del Programa Voluntari de Comprensió de la Societat Valenciana recollit en la Llei d'Integració de Persones Immigrants a la Comunitat Valenciana.

Informa i fotos: Sabín

fotos face031-diplomas-acogida-1

10 Gener 2020
FaceBook  Twitter  

Altres