Escola d’Acollida per migrants de l’Ajuntament de Puçol

El projecte Vallet: barri responsable i solidari ha posat en marxa l’Escola d’Acollida per a migrants residents en el municipi dins de les actuacions que formen part del programa d’acció comunitària.

Des del dissabte 10 de novembre, i durant quatre setmanes, està tenint lloc a l’Edifici VIP (antiga seu de la televisió municipal) l’Escola d’Acollida per a migrants residents en el municipi de Puçol, a carrer de la professora Estrella Abellán.

Els principals objectius d’esta Escola són els d’afavorir la regularització administrativa dels migrants proporcionant coneixements sobre la societat espanyola en general i la valenciana en particular. També es pretén dotar d’autonomia personal als nous ciutadans, perquè puguen exercir plenament la seua nova ciutadania. Tot això des d’una perspectiva intercultural i de respecte cap a les identitats religioses i culturals de les persones participants.

Alguns dels continguts que es treballaran a l’Escola d’Acollida són:

—Coneixements bàsics de les llengües espanyola y valenciana.

—Legislació bàsica.

—Geografia i història d’Espanya i de la Comunitat Valenciana.

—Informació pràctica i de gènere (recerca d’ocupació, formació, cobertura sanitària i igualtat).

A més, dissabte passat 17 de novembre la treballadora social d’inmigració, Aure Gómez, va realitzar un taller sobre Processos d’acollida i reagrupació familiar i l’especialista en intervenció intercultural, Mario Monje, va presentar els continguts del projecte Vallet: barri responsable i solidari, promotor de dita Escola d’Acollida.

El projecte Vallet: barri responsable i solidari està cofinançat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i el Fons Social Europeu.

Informa i fotos: Equipo Vallet

fotos face

779-escuela-acogida-vallet-2

03 Desembre 2018
FaceBook  Twitter  

Altres