Dine a casa, el nou programa municipal d'assistència nutricional infantil

Des de l‘Àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Puçol, al llarg de l'estiu de 2018, se seguirà garantint la cobertura de les necessitats més bàsiques de les xiquetes i xiquets del nostre municipi. Concretament es garantirà una alimentació sana i equilibrada a cada menor que es trobe en situació de vulnerabilitat social. No obstant això, este objectiu es portarà a terme des d'un plantejament nou que persegueix tenir més abast que en anys anteriors. El tradicional model d'assistència presencial dels menors a un menjador en el qual se'ls serveix un menú de migdia, es combinarà amb una proposta innovadora, que tractarà d'ajudar a les famílies a millorar la seua capacitat funcional en el que a l'atenció alimentària dels seus fills es refereix.

Durant el mes de juliol, els xiquets i xiquetes referits, s'incorporaran al menjador de l’escola d’estiu, és a dir, menjaran amb el conjunt de participants de la nostra escola d'oci com han fet cada any, en un ambient alegre i un context lúdic. Així es desenvoluparà la primera de les dues propostes del programa.

Serà durant el mes d'agost, així com l'última setmana de juny i la primera de setembre, quan es desenvolupe al segona proposta, denominada Dine a casa. En aquest moment, es lliurarà als progenitors beneficiaris que reunisquen els requisits exigits, la targeta moneder Puçol Solidari, que utilitzaran com a mitjà de pagament en la compra de productes frescos d'alimentació, principalment. Es tractarà, en aquest cas, de famílies autònomes, en situació de dificultat econòmica però amb capacitat manifesta per a organitzar-se amb solvència en el que a compra d'aliments; magatzematge i conservació dels mateixos; cuina i organització domèstica es refereix. Donades les seues condicions d'autonomia personal, no tindran més que justificar que els productes adquirits amb el crèdit limitat disponible en la seua targeta, es corresponen amb aliments bàsics imprescindibles.

D'altra banda, aquelles famílies que per les seues circumstàncies socioeducativas es caracteritzen per presentar dificultats en aquest àmbit, rebran la guia i l'acompanyament d'educadors socials municipals els qui, en col·laboració amb els propis usuaris, planificaran menús setmanals, determinaran els ingredients requerits per a la seua preparació i gestionaran un pressupost setmanal que hauran d'optimitzar al màxim.

Dine a casa comptarà amb dos tipus de tallers. El primer serà el de compra i despensa en el qual, a través d'un acompanyament a diferents establiments locals, es tractarà de capacitar a les famílies, per a desembolicar-se amb autonomia a l'entorn del comerç. El segon serà un taller de cuina. A través de 9 sessions que s’impartiran, les famílies podran aprendre a elaborar guisats bàsics que tot xiquet haguera de tenir inclosos en la seua dieta (bullit, llenties, arròs al forn, etc.) Seran tallers de cuina basats en la implicació activa dels progenitors participants, així com d'aquells encara menors que ja compten amb l'edat suficient per a rebre els aprenentatges.

Finalment, per a completar les actuacions, durant el mes de juliol, la totalitat dels beneficiaris del programa tindran el compromís i l'oportunitat d'adquirir el carnet de manipulador d'aliments, requerit en molts oficis vinculats a l'àmbit de l'hostaleria.

En definitiva, segons les paraules de Mar Mazo, regidora delegada de Benestar Social, “A través del Programa Municipal d'Assistència Nutricional Infantil, l'Ajuntament de Puçol tractarà, no solament de garantir l'alimentació dels nostres veïns més joves i vulnerables, sinó també de capacitar als seus progenitors perquè, a través de la seua implicació personal en l'adquisició d'habilitats imprescindibles per a l'exercici de la paternitat, aquest programa deixe de ser un suport puntual durant el període estival, per a passar a transformar-se en una ajuda sostenible en el temps, que repercutisca, més enllà del curt termini, en el benestar d'un reduït però prioritari col·lectiu de xiquetes i xiquets del nostre municipi”.

Informa: Àrea de Benestar Social | Fotos: Sabín

494-comedor-escola-estiu-3

26 Juny 2018
FaceBook  Twitter  

Altres