La targeta solidària de Puçol ja està a la disposició de veïns i comerços locals

L'Ajuntament de Puçol ha presentat la targeta moneder «Puçol Solidari» el divendres 8 de juny en el saló de plens del consistori. La iniciativa, desenvolupada a través de l'àrea de Benestar Social i amb la participació de l'entitat financera Caixa Popular, està dissenyada per a gestionar les ajudes municipals d'emergència social. És operativa en els establiments locals amb productes de necessitat bàsica que decidisquen adherir-se a la proposta i poden sol·licitar-la les persones que reunisquen els requisits.

La targeta suposa un sistema complementari de regulació d'ajudes d'emergència individuals o familiars i pretén donar cobertura i garantir les necessitats bàsiques de subsistència com l'alimentació bàsica i infantil o la higiene. «Som conscients, com a entitat pública més propera als nostres ciutadans, de la manca de nutrients i productes bàsics d'higiene personal i domèstica que patixen algunes persones i famílies del nostre municipi», ha manifestat Mar Mazo, regidora de Benestar Social.

L'ajuda per a alimentació bàsica «s'emprarà al 100% per a allò que es concedix, ja que únicament s'establirà la targeta solidària com a mitjà de pagament i sols es podrà utilitzar en els comerços que s'adherisquen a este programa. Funciona com una visa normal i és completament discreta, una cosa important».

A més, se sumen a la proposta «establiments del nostre poble, amb el que també reforcem el comerç local». L'edil ha agraït als establiments la seua «acceptació i disposició, que són dignes de ser reconegudes».

L'entitat financera Caixa Popular s'ha encarregat d’«oferir la possibilitat d'usar la targeta solidària fitant-la únicament als comerços del municipi; a més, amb un sistema de gestió molt àgil», ha assenyalat Mar.

El director de la sucursal local, Fernando Lorenzo, ha donat les gràcies per «l'esforç que s'ha dedicat a esta causa» i ha desitjat que tinga un bon acolliment. «És una manera que els impostos arriben de nou a la població».

L'alcaldessa de Puçol, Lola Sánchez, ha posat l'accent que es tracta d’«una proposta pionera, una cosa que no s'aplica en molts municipis. És un assumpte necessari i urgent».

Lola ha apuntat que, d'esta manera, es compta amb «un bon sistema per a proveir a les persones que, malgrat el suport d'entitats que presten ajuda a la població, no tenen accés a certs productes. A més, s’evita l'ús de diners en efectiu».

El ple d'abril va aprovar unànimement la normativa que regula la concessió d'este tipus d'ajuda: «qui és susceptible de rebre-la, l'exhaustiu control del seu ús i l'obligació d'una contraprestació són alguns dels aspectes en els quals se centra la regulació», ha enumerat Mar.

El procediment ha suposat «molts mesos de treball per part de l'àrea de Benestar Social i altres departaments com Intervenció, Secretaria i Tresoreria». Després de l'aprovació de la normativa, es va incorporar al treball la regidoria de Comerç. «La coordinació entre tots ha sigut fonamental per a implantar este sistema», ha subratllat la regidora. L'última àrea va intervenir durant les visites a cada establiment del municipi per a explicar la iniciativa.

Tant l'edil com l'alcaldessa han agraït l'esforç dels departaments implicats i la participació de Caixa Popular. «En definitiva, estem garantint un sistema d'ajuda econòmica mitjançant un mètode, la targeta solidària, que té en compte les necessitats de les persones i les seues famílies. Com a entitat local, els donem una resposta adequada, sempre afavorint l'autonomia personal i la inclusió social».

Informa: Nicolás D’Opazo Cartell: Sento Pascual | Fotos: Sabín

logo pdf Informació per a beneficiaris
logo pdf  Informació per a establiments

fotos face

335-presentacion-tarjeta-3

08 Juny 2018
FaceBook  Twitter  

Altres