Fins al 14 de juny, les dones de Tyrius exposen una àmplia mostra dels seus tallers en La Barraca

El dimarts 5 de juny, es va inaugurar la exposició de fi de curs de les Dones Tyrius en l'Espai Social La Barraca amb un protagonista especial: els 25 anys del taller d'esmalt, que sempre ha estat a càrrec de Rosa, l'altra gran protagonista de la vesprada en rebre l'homenatge de les 300 dones que en l'actualitat formen part de l'associació i de les seues activitats, que també inclouen tul, bolillos, patchwork, sevillanes i els imprescindibles viatges, que enguany han estat centrats a conéixer la Comunitat Valenciana.

L'acte d'inauguració va comptar amb la presència de l'alcaldessa Lola Sánchez, la regidora Mar Mazo i la presidenta de Tyrius, Pilar Bosch, que va ser l'encarregada de recordar les activitats que realitza l'associació al llarg de l'any i d'entregar els dos detalls que les alumnes i la directiva van fer a Rosa pels seus 25 anys al capdavant del taller d'esmalts.

«El forn de ceràmica que hi ha en l'Espai Social La Barraca ha sigut fonamental perquè estos cinc lustres es puga tirar avant un taller tan car i tan complex com el d'esmalt… Bo, això i que Rosa ha sigut capaç de seguir ací, tirant del carro fins i tot quan en un moment donat es va quedar únicament amb una alumna; però ací seguix hui dia», apunta la presidenta.

La programació de Tyrius este curs també inclou el taller de brodats i tul, a càrrec de Chon, que compta amb 15 alumnes. El de bolillos, dirigit per Federico, amb 10 dones en l'actualitat. Pilar s'ocupa de les 9 alumnes del patchwork. I, finalment, Celia compta amb 20 alumnes en el curs de sevillanes.

Precisament les sevillanes van posar la nota musical en l'acte d'inauguració, amb una actuació en directe que va ser especialment celebrada per totes les assistents… abans de passar a l'imprescindible piscolabis.

Del que no es pot veure res en la mostra del curs és dels viatges, que enguany han tingut un protagonista especial: «Hem dedicat el curs a conéixer la Comunitat Valenciana, perquè algunes de les nostres sòcies ens deien que hem fet molts viatges fóra però ens falta conéixer a fons la nostra casa», explica Pilar. «Per això en este curs hem visitat el Marítim, la ruta dels Palaus, la ruta dels Betlems, el llac d'Anna, la xicoteta Alhambra valenciana, Énguera i la ruta de la Seda».

A tot això cal afegir dues cites pendents: el 15 de juny, el sopar de finalització de curs en el saló Germanells de Rafelbunyol; i al setembre, un viatge al País Basc, que serà el punt d'inici del nou curs.

L'exposició de Tyrius (ceràmica, brodats, tul, bolillos i patchwork) es pot visitar gratuïtament fins al 14 de juny, de 16 a 21 hores, en l'Espai Social La Barraca. Gratis, naturalment.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

fotos face

430-inauguracionj-expo-3

06 Juny 2018
FaceBook  Twitter  

Altres