La Setmana de la Dona, unes jornades per la igualtat amb una àmplia participació

La Setmana de la Dona de Puçol va acabar l’11 de març amb una marxa solidària que va clausurar 9 dies d'actes a favor de la igualtat entre dones i homes. Del dia 2 al dia 11, veïnes i veïns de totes les edats i sectors de la població van disfrutar d'una programació variada amb tallers, música, cine, teatre, dansa, exposicions i espectacles. Es va tractar d'unes jornades amb un ampli seguiment en què es van viure moments emotius.

«Hi ha hagut molta afluència de gent en totes les activitats que hem organitzat, un senyal que la programació ha resultat atractiva», ha assenyalat Mar Mazo, regidora de Benestar Social. El programa d'activitats estava dirigit a «totes les edats; a més, tots els sectors de la població estaven representats i han participat».

El colofó va ser la Marxa per la Dona, celebrada el diumenge 11 de març, «un èxit al qual es van unir al voltant de 1.400 dones, homes i xiquets. Es va desenvolupar molt bé, amb un ambient alegre i amb tot girant entorn de la dona, que és del que es tractava». L'edil ha agraït la labor de «els voluntaris que han col·laborat, els treballadors de l'ajuntament i els patrocinadors». Entre les inscripcions, la fila 0 i les donacions d'empresa, es van recaptar 7.700 euros per a combatre el càncer de mama en dones menors de 35 anys.

La manifestació del 8 de març de València va comptar amb «una àmplia participació de Puçol, tant de gent que es va inscriure en l'autobús per a desplaçar-se a la capital com gent que ens va buscar a la vesprada, ja en la concentració. Vam ser moltíssima més gent que l'any passat».

El concert del Centre Musical i Instructiu Santa Cecília, en el que la Unió Musical de Serra va actuar com a banda invitada, va tenir lloc el diumenge 4 de març. Es va tractar d'un acte «molt emotiu; es va homenatjar les primeres dones de la banda de música de Puçol i també va ser molt bonic», ha valorat Mar.

La inauguració de la Setmana de la Dona, el 2 de març, va tornar a celebrar l'esdeveniment en el carrer. El concert dels grups Pupil·les i Tesa en l'Espai Jove a la nit va atraure «al voltant de 150 persones, un bon resultat per a ser el primer any. La nostra intenció és continuar l'activitat en el següent».

El dilluns 5 va tindre lloc l'exposició del Col·lectiu de Dones de Puçol i un espectacle de dansa aèria que «va cridar l'atenció a tot el món, va ser impressionant». Al dia següent, es va completar l'aforament per a veure en la Casa de la Cultura la pel·lícula Tres anuncios en las afueras.

El dia 7, dimecres, el Club de Convivència de la Tercera Edat va fer un taller en què es va enumerar a «dones destacades al llarg de la història. Ho van explicar elles, i va haver-hi un manifest reivindicatiu. És important que la tercera edat haja participat en la jornada», ha recalcat la regidora.

L'obra de teatre Miss Margot Erable, del curs de teatre de la dona Huit Teatre, va comptar amb un segon passe: «Molta gent va demanar poder veure-ho, va haver-hi qui es va quedar sense entrada». El saló d'actes de la Casa de Cultura es va omplir durant les dues funcions seguides que es van interpretar, «va ser un èxit rotund», ha assenyalat Mar. La regidora ha destacat «la implicació del grup de dones que realitzen la representació».

Així mateix, el Dia Internacional de la Dona, 8 de març, un contacontes es va desplaçar pels col·legis públics de Puçol. Es va tractar d'una activitat «molt participativa amb els menuts».

El divendres 9, l'institut del municipi «també va voler eixir al carrer, com pràcticament totes les activitats organitzades en este sentit. Van representar en la plaça de l'ajuntament unes actuacions entorn de la igualtat amb un missatge molt clar».

Al dia següent, dissabte 10, l'obra de teatre Dos más dos, amb actors de televisió, «va completar l'aforament i ens va fer riure moltíssim».

La volta a peu del dia 11 va clausurar unes jornades de celebració i de reivindicació per la igualtat, «l'objectiu primordial».

Informa: Nicolás D'Opazo | Fotos: Sabín i Sergio Maestro | Vídeo: Sergio Maestro

fotos face

fotos face

fotos face

fotos face

fotos face

fotos face

fotos face

fotos face

fotos face

fotos face

fotos face

189-marcha-contra-cancer

16 Març 2018
FaceBook  Twitter  

Altres