Una porta oberta a la integració en la societat valenciana

El dissabte 3 de febrer es va realitzar l'entrega de diplomes als 17 assistents de l'Escola d'Acollida que van superar el curs de 40 hores impartit al llarg de diversos caps de setmana en la Casa de Cultura. La regidora Mar Mazo va ser l'encarregada d'entregar les acreditacions en companyia de les dues professores de l'escola: la treballadora social Amparo Ferrer i la psicòloga Estela Abellán.

El curs de l'Escola d'Acollida és gestionat des de l'Oficina Pangea de Puçol, i consta de 40 hores repartides en 4 blocs temàtics. Els objectius principals del programa és l'ajuda a les persones immigrants per a aconseguir la nacionalitat i regularitzar la seua situació en Espanya; es tracta d'un curs oficial i homologat per la Generalitat Valenciana i l'oficina d'Estrangeria. Les persones que el realitzen demostren que tenen interés per integrar-se en la societat valenciana i conéixer les seues lleis o costums, de tal forma que la seua integració és més ràpida.

Els continguts del curs, que va tindre lloc en l'aula d'informàtica de la Casa de Cultura, es distribuïxen en quatre àrees principals: llengua castellana i valenciana, geografia i història, legislació bàsica i informació pràctica per a tractar amb l'administració pública.

Les sessions es van dur a terme des del 13 de novembre al 18 de desembre; únicament els dissabtes al matí i a la vesprada, ja que és quan els usuaris tenen més disponibilitat, atés que la majoria treballen interns en assistència domiciliària. La treballadora social Amparo Ferrer i la psicòloga Estela Abellán van ser les professores que van impartir les classes.

El curs es va realitzar per a 23 persones, de les quals 17 van obtenir el certificat i les altres no per falta d'assistència; 5 homes i 12 dones, tots de nacionalitat hondurenya.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

089-escuela-acogida-2

09 Març 2018
FaceBook  Twitter  

Altres