Obertes les inscripcions als 11 cursos gratuïts de formació laboral i relacions personals

Els veïns i veïnes de Puçol han assistit el divendres 16 de febrer, en la Casa de Cultura, a la presentació dels cursos i tallers gratuïts de l'Àrea de Benestar Social programats entre març i juliol. Ja poden inscriure's a les 11 propostes centrades en aspectes com la formació bàsica, la inserció social, la comunicació i relacions personals. Els participants podran ampliar les seues oportunitats de trobar treball amb cursos com el de gestió comercial de vendes i créixer en l’àmbit personal, o amb tallers com el de dansateràpia.

En l'àrea d'atenció al client, el curs de gestió comercial de vendes té en compte la importància al màrqueting i les tècniques de negoci. D'altra banda, el curs de reposador i caixer dóna l'oportunitat de fer pràctiques en empreses de prestigi. Ambdós cursos tenen continguts teoricopràctics.

Quant a l’hostaleria, el curs de cambrer i servei de bar i cafeteria ensenya com gestionar un d'estos establiments «de cara al client i a l'aspecte administratiu», ha apuntat Amparo Ferrer, la tècnic de Benestar Social.

El curs de manipulador d'aliments i control d'al·lèrgens fa insistència en la importància de garantir la seguretat en emprar productes alimentaris i «servix de complement a cursos com el de servei de bar i cafeteria o reposador i caixer», ha afegit Amparo.

Entre les novetats de la temporada, es troba l'oferta de l'àrea de logística. El curs de carretoner té com a objectiu «adquirir soltesa en el maneig dels diversos tipus de maquinària», mentre que el programa de gestió de magatzems instruïx sobre «l'ús de programes de gestió, com realitzar comandes, les vendes…».

En l'àmbit de la comunicació i les relacions personals, el taller de dansateràpia és una novetat. Una manera de «desenvolupar el creixement personal per mitjà de l'expressió corporal», ha apuntat la tècnic.

Amb les festes de Falles i Pasqua en ment, s'ha programat el taller d'elaboració de dolços, sobre productes típics de les dates. En este sentit, també s'oferix un taller de tapes creatives.

El taller de coaching professional treballa els temes emotius i incentiva canvis d'actitud de cara a certes situacions. Encara que el seu nom és comunicació entre mares, els assistents a este altre taller no han de ser necessàriament mare o pare, sinó que també poden ser fills. En ell, «s'exercitarà l'escolta activa i l'assertivitat», una forma de donar la volta al concepte de maternitat i derrocar prejudicis respecte d'això.

La regidora de Benestar Social, Mar Mazo, ha assenyalat la creixent presència de persones en els cursos i l'augment del nombre d’homes, i ha compartit la seua alegria per «que hagen captat el vostre interés». L'objectiu d'estes activitats és «el vostre creixement com a individus i la inserció, tant a escala laboral com social». La programació pretén «cobrir necessitats i expectatives que ixen dels suggeriments que feu», ha explicat.

Lola Sánchez, alcaldessa de Puçol, ha agraït «la resposta dels ciutadans a l'esforç que fa l'ajuntament, que som tots». D'altra banda, açò és indicatiu que «queda gent en desocupació amb necessitat de formació, per esta raó val la pena fer eixe esforç; perquè vos formeu i pugueu trobar un treball», ha agregat.

Les inscripcions estan obertes fins que comencen els cursos i hi haurà més probabilitats d'aconseguir una plaça com més prompte es realitze la sol·licitud. Per a completar-la, els veïns i veïnes poden acudir a l'edifici de l'Àrea de Benestar Social, situat en l'antiga estació de Renfe, junt amb el passeig de la Constitució, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores.

Informa: Nicolás D'Opazo | Fotos: Sergio Maestro

fotos face

128-cursos-abs-2

16 Febrer 2018
FaceBook  Twitter  

Altres