L'art escènic també combat contra la violència masclista

Les components de 8 Teatre –grup nascut arran del taller de teatre de l’àrea de Benestar Social ja estan preparant la seua actuació amb motiu del 25 de novembre, el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona. L'obra, que es presentarà durant els actes previstos el 24 de novembre a les 12 hores front a la plaça de l’Ajuntament, empra elements de la terra i apel·la a la unió de les dones per a crear xarxes de suport i aconseguir la igualtat.

«Cada any s’ha realitzat una acció escènica contra la violència de gènere de temàtica diferent», recorda Ángel Crespo, el professor que està dirigint els assajos de 8 Teatre. En aquesta ocasió, «es tracta d'una “performance” basada en l'expressió corporal, sense text, perquè es farà en el carrer».

Unes 30 dones actuaran el pròxim divendres 24: en l'obra, «apareixen unes dones de negre, soles, que sembren la terra, però la terra castiga. Si hi ha sequera, la collita pateix; si cau pedra, la collita pateix», explica el professor. Amb aquesta metàfora s'ha representat la situació de maltractament.

No obstant, es produeix un contrast enfront d'un altre grup de dones, que «s'aguanten unes a altres» i, davant de l'adversitat, actuen juntes. A l'observar a les solitàries dones de negre aguantar nombroses dificultats, «decideixen anar a atendre-les», detalla Ángel. Així, el grup les allibera «de les cadenes que les impedeixen ser felices; del maltractament».

L'art escènic és una via per a fer referència a la solidaritat entre dones. No és la primera vegada que el professor treballa amb aquest grup d'actrius de Puçol, ja que van assajar el musical Taronges de la Xina amb ell, fa dos anys; mentre que les altres obres del taller de teatre de l’àrea de Benestar Social han sigut dirigides per Aitor Caballer.

Informa: Nicolás D’Opazo | Fotos: Sabín

fotos face

819-teatro-ensayo-mujer-4

14 Novembre 2017
FaceBook  Twitter  

Altres