L'exposició “Cointra, essència viva”, un escaló més en la recuperació de la memòria del Vallet

Amb el suport econòmic de la Conselleria d'Igualtat i el Fons Social Europeu, l'Ajuntament de Puçol treballa des de novembre del 2016 en distints projectes destinats a la dinamització del Vallet, un barri de la població nascut a l'ombra de l'empresa Cointra. A l'octubre dos noves actuacions se sumen al projecte: el diumenge 1, l'exposició Cointra, essència viva; i a finals de mes, la presentació d'un llibre del mateix títol.

El primer diumenge d'octubre se celebra la festivitat de Santa Marta, patrona de l'hospitalitat i titular de la parròquia situada en el carrer Ildefonso Ferro, eix central del barri del Vallet.

Aprofitant estes efemèrides, el diumenge 1 s'exhibix una exposició a peu de carrer on s'arrepleguen algunes de les fotografies aportades pels veïns sobre la història de Cointra, la factoria creada en els anys 50 que va ser l'origen del barri.

Esta exposició a peu de carrer és el primer pas del llibre Cointra, Essència Viva, en el que es porta treballant mesos a través d'una mesa de cooperació entre veïns i ajuntament, taula que és l'encarregada d'arreplegar la informació i els testimonis de treballadors i familiars de la fàbrica, a més de veïns del Vallet.

Este llibre és un eix més a l'actuació comunitària que estem duent a terme en el barri. És un llibre que s'ha pensat per a ressaltar  i posar en valor el costat humà i social que va suposar la fàbrica no sols per al barri sinó per a tot el poble”,  afirma la regidora de Benestar Social, Mar Mazo. “L'exposició és una xicoteta síntesi del que trobarem en este llibre, que eixirà a la llum en unes setmanes”.

L'exposició es podrà visitar al llarg del matí del diumenge en unes carpes situades en la Travessia del Vallet, junt amb el lloc on els festers de Santa Marta organitzen la tradicional paella popular.

Informa: Sabín |Fotos: Sergio Maestro

711-grafiti-vallet-2

26 Setembre 2017
FaceBook  Twitter  

Altres