Puçol renova l’acord de cooperació amb el poble sahrauí per afavorir el seu desenvolupament

L'alcalde de Puçol, Enric Esteve, Nayem A Na Mahayub, president del Consell Popular de la Daira d'Agüeinit, i Abderraman Mohamed Yeslem, delegat adjunt a la Comunitat Valenciana de la República Àrab Sahrauí Democràtica han signat un acord de col·laboració entre l'Ajuntament i la Daira d'Agüeinit en matèria cultural, esportiva i de caràcter social que afavorisca el desenvolupament a través de la cooperació entre ambdues institucions. Puçol i Agüeinit mantenen una relació de germanor des de l'any 2002.

El desenvolupament de la Daira d'Agüeinit baix els principis d'amistat i solidaritat és l'objectiu bàsic d'este acord de col·laboració entre les dues administracions. A més, estes relacions busquen impulsar el progrés, la justícia social i l'entesa entre estos dos pobles socialmenr i culturalment tan diferents.

Després de la signatura d'este conveni, el 17 d’octubre, es pretenen dur a terme activitats com programes de caràcter social sustentats en les bases de la cooperació, programes d'ajuda al desenvolupament, altres relacionats amb la indústria i l'economia, així com projectes que fomenten la cultura, com l’intercanvi de llibres, publicacions, cursos d'estiu o intercanvi d'estudiants.

Tots i cada un dels programes i projectes que es duguen a terme entre els dos pobles requeriran de l'aprovació de l'Ajuntament de Puçol mitjançant resolució d'Alcaldia, sempre que es compte amb el pressupost suficient per fer-ho. Per a la seua elaboració, es crearà una comissió mixta formada pel propi Enric Esteve i Mohamed El Manum Ahmed Brahim de la Daira d'Agüeinit, que hauran de reunir-se almenys una vegada per cada projecte proposat i presentar sempre tota la informació requerida de justificació de les diferents programes que es duguen a terme.

Este conveni estarà en vigor durant els següents quatre anys. Encara que, qualsevol de les dues parts implicades en l'acord podran rescindir d'ell, sempre que les possibles dissidències es resolguen d'una forma totalment amistosa. Ja que l'amistat i la solidaritat són un dels principis bàsics d'este conveni de cooperació internacional que porta el nom de Puçol fins al cor del Sàhara Occidental.

Informa: Ruth Ruiz Orenga |Fotos: Sabínfotos face

830-convenio-agueinit-2

27 Octubre 2016
FaceBook  Twitter  

Altres