El Programa de Formació municipal, noves propostes per a aprofitar el moment

El divendres 23 de setembre es presentava el Programa de Formació municipal, obert a hòmens i dones, amb tres tipus de cursos diferents segons la durada i amb una oferta plena de novetats, en què els objectius inclouen passar-s’ho bé mentre s’aprén, però també formar-se per obtindre un treball. La inscripció als cursos està ja oberta en l'antiga estació de Renfe i és una ocasió única per a «aprofitar el moment».

Els cursos van nàixer fa uns quants anys des de la Regidoria de la Dona, com una aposta per a aconseguir la integració de les veïnes que havien deixat de treballar per atendre les famílies (xiquets o majors malalts) i buscaven la tornada al món laboral, per a la qual necessitaven una certa preparació addicional.

Però este objectiu inicial ha anat evolucionant i hui el Programa de Formació va dirigit tant a hòmens com a dones, sense importar l'edat, tant si estan desocupats o treballant, com apuntava l'alcalde, Enric Esteve, durant la presentació en la Casa de la Cultura, el més important és “aprofitar el moment i acudir a les empreses amb optimisme, deixant els problemes a casa, perquè l'Ajuntament no pot crear ocupació, però cada setmana visitem les empreses locals per escoltar les seues necessitats i organitzem cursos que els donen resposta, per a formar veïns que puguen optar a aconseguir una ocupació ací, en les empreses de Puçol”.

Amparo Ferrer va ser l'encarregada de presentar la nova programació, en principi dirigida a l'últim trimestre de 2016, encara que algunes apostes tindran continuïtat l'any que ve, com el grup de teatre, que té previst participar en l'acte contra la violència de gènere el 25 de novembre, però també oferirà una obra en la Setmana de la Dona, al començament de març.

El curs de manipulador d'aliments repetix, encara que amb una novetat, enguany inclou el treball amb al·lergògens. I la cuina també, però les propostes són noves: des del sushi a la cuina italiana, el més important és oferir una formació en cursos breus, a vegades d'una setmana, que permeten trobar nous al·licients a l'hora de preparar els plats a casa cada dia.

L'Associació de Comerciants i Empresaris de Puçol (ACEP) col·labora amb l'Ajuntament en les pràctiques del curs dedicat a espais comercials, que va funcionar molt bé a Nadal. I continuant amb la col·laboració empresarial, s'impartix per primera vegada un de reposador de productes i caixera.

Caixer és un curs que hem dissenyat perquè els nostres alumnes puguen fer les pràctiques en Mas y Mas, Consum, Makro i Carrefour, amb qui ja hem parlat per tal d’adaptar el programa a les seues necessitats”, assenyala Mar Mazo, la regidora de Benestar Social. “Les pràctiques, a més de ser una oportunitat d'aprendre la realitat d'un ofici, també són una manera d'aconseguir treball. No cal oblidar que el 80% dels alumnes del curs de cambrer que impartírem a la primavera es van quedar a l'estiu a treballar en els bars i restaurants de la Platja de Puçol, on havien realitzat les pràctiques”.

I encara cal afegir-hi un curs sobre igualtat real entre hòmens i dones i un altre d'apoderament (o coaching personal, com alguns preferixen anomenar-lo), perquè les veïnes participants se senten millor amb si mateixes.

Hi ha cursos nous i d’altres que repetixen perquè funcionen molt bé, n’hi ha d’orientats a buscar una ocupació i alguns en què l’objectiu és gaudir del dia a dia, i, en definitiva, tots pretenen que els veïns facen amics, s'integren amb els seus companys, aprenguen… i aprofiten el moment. Això que alguns resumixen amb una expressió llegendària: carpe diem.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

770-presentacion-programa-formacion-4

20 Octubre 2016
FaceBook  Twitter  

Altres