El curs de neteja d'edificis i locals comercials inclou pràctiques en empreses de la comarca

El dilluns 9 de maig ha començat el curs de neteja d'edificis públics i locals comercials, en el que participen 16 dones i 2 hòmens. Forma part del Programa de Formació i Inserció Laboral organitzat per l'Àrea de Benestar Social i consta de 20 hores teòriques i altres tantes pràctiques durant el mes de maig, que es duran a terme en alguna empresa del sector, com ja succeïx amb altres cursos formatius, com el de cambrer.

Hi ha cursos que repetim periòdicament perquè tenen una gran acceptació, tant entre hòmens com entre dones de la població”, assegura la regidorMar Mazo. “El de neteja de locals públics o el de cambrer són dos d'eixos cursos que no sols han format veïnes, sinó que, gràcies als convenis amb empreses que operen en la comarca, ens han permés inserir laboralment una part de l'alumnat”.

La inserció social i laboral, sens dubte els grans objectius del Programa de Formació i Inserció Laboral, un projecte que va començar fa anys com a part de la programació de la Regidoria de la Dona, però que actualment també està obert a la presència de veïns.

Precisament el curs que s'impartix del 9 al 17 de maig en la Casa de Cultura, compta amb 16 dones i 2 hòmens, tots ells disposats a aprofitar a fons les set sessions de formació teòrica i les pràctiques reals en empreses vinculades al servici de neteja en hospitals, centres educatius i, en general, edificis d'ús públic.

Per a això, prèviament es firmarà un conveni amb dos empreses, el que permetrà que els 18 alumnes se submergisquen en el món real durant les 30 hores de pràctiques…

Una tasca semblant a què ja estan realitzant els participants en el curs de cambrer de barra, que van rebre la teoria a l'abril en l'Espai Social La Barraca i, gràcies al conveni firmat entre l'ajuntament i distints locals, ara al maig estan realitzant les seues pràctiques set establiments de la platja de Puçol: els restaurants Galli, Aroma de Mar, Natzaret, Azahar, Medina i la Marina, junt amb la gelateria Bayarri.

Mentres els dos cursos més centrats en la inserció laboral ja estan a ple rendiment, des de l'Àrea de Benestar Social continuen planificant la resta de propostes per a este trimestre, que inclouen també activitats més lúdiques, com la jornada de senderisme, el taller de globus o el curs de cuina. Un altre clàssic de la programació anual.

Informa: SabínFotos: Sergio Maestro i Sabín 

fotos face

fotos face

408-curso-limpieza-3

10 Maig 2016
FaceBook  Twitter  

Altres