Les sevillanes de Tyrius: 25 dones, un home i quasi, quasi un taller de risoteràpia

Enguany, per primera vegada, Dones Tyrius impartix un curs de sevillanes dos vesprades a la setmana en el Sindicat Agrícola: els dilluns el grup avançat i els divendres el d'iniciació. La professora és Celia Delgado i amb les seues 25 alumnes i un alumne se sumen enguany a la Setmana de la Dona amb una exhibició que se celebra el divendres, 11 de març, a les 18 hores, en l'Espai Social La Barraca.

Són 25 dones i un sol home els que acudixen cada dilluns o divendres a la vesprada al saló d'actes del Sindicat Agrícola, per a posar-se en mans de Celia Delgado, una jove que a l'estiu ja havia impartit cursos de zumba i pilates, en la platja, dins de la programació d'actes d'Estiu Voramar.

Enshavien parlat molt bé les dones que havien estat en les seues classes, per la qual cosa l'estiu passat, quan ens vam plantejar impartir per primera vegada un taller de sevillanes, ens vam posar en contacte amb ella i va ser fàcil dir que sí que”, recorda Pilar Bosch, la presidenta de Tyrius a Puçol. “No sols balla bé, sinó que és simpàtica i sap com donar canya a les alumnes perquè cada dia se superen un poc més, tot amb un gran sentit de l'humor”.

Tant és així que algunes preferixen considerar les sessions de sevillanes com un curs de risoteràpia, en el que totes ho passen bé, inclús l'únic home que acudix entre les classes de Nivell Avançat dels dilluns i les d'iniciació els divendres.

Tanho passem que ja hem convertit en un costum el quedar un divendres nit cada cinc o sis setmanes per a sopar juntes i després passar-nos la nit practicant el que ja sabem. És el que hem batejat com la quedada flamenca”, apunta Celia Delgado, qui sempre està disposada a animar a tots a descobrir no sols les sevillanes, sinó algun ball que es cola en estes improvisades classes nocturnes quan l'ambient és tan relaxat que tot el món es llança a la pista.

D'ací que per a la col·laboració de Dones Tyrius en la Setmana de la Dona —una exhibició de sevillanes en l'Espai Social La Barraca, el divendres 11 de març a les 18 hores—, no sols vagen a mostrar els seus avanços en classe, sinó que llancen una invitació a tots els que vullguen assistir: que porten roba còmoda i s'animen a provar.

Si t'abellix apuntar-te i no tens clar si este tipus de balls és el teu, t'ho posem fàcil: acosta't el divendres, participa en l'exhibició que realitzarem i, si t'agrada, posa't en contacte amb la presidenta de Tyrius, Pilar Bosch, i et pots sumar a les classes ja mateix”, finalitza Celia.

Informa i fotos: Sabín 

fotos face

240-taller-sevillanas-4

11 Març 2016
FaceBook  Twitter  

Altres