Cap veí sense la seua vivenda, objectiu prioritari del nou servei d'intermediació hipotecària

El Servei d'Intermediació Hipotecària de l'Ajuntament de Puçol (SIHAP) va ser presentat el dijous 18 de febrer per l'alcalde Enric Esteve i la regidora Mar Mazo junt amb els advocats Olga Ortiz i Eduardo Alberola, que seran els mediadors en els casos de veïns en perill de perdre la seua primera vivenda. Un servei gratuït absolutament confidencial que atendrà visites concertades dos dies al mes i al qual cal apuntar-se telefonant al 961 466 145 o acudint a l'Àrea de Benestar Social, en l'antiga estació de Renfe.

Per a evitar els desnonaments, el SIHAP naix com un servei complementari de la Mesa Antidesnonaments, format per dos advocats i un economista que actuaran de mediadors en els casos en què un veí puga perdre la seua primera vivenda i treballant sempre en coordinació amb els advocats assignats a la causa.

Per a aconseguir que tot el món tinga la seua primera vivenda és clau que puguem mediar com més prompte millor: som un servei de prevenció, no un d'urgència, per tant és fonamental que qualsevol que deixe de pagar alguna quota de la seua hipoteca es pose en contacte amb nosaltres, abans que el tema passe a juí”, explica l'advocat Eduardo Alberola.

L'atenció serà sempre amb cita prèvia, que ha de sol·licitar-se en l'Àrea de Benestar Social (antiga estació de Renfe) i el treball està subjecte al secret professional, per la qual cosa cap veí ha de tindre vergonya o por de que les seues dades vagen a ser coneguts, excepte per este equip de mediadors.

Com apunta Olga Ortiz: “Només treballem en casos d'impagament d'hipoteques de la primera vivenda, el nostre objectiu és aconseguir que cap veí es quede sense la seua llar, per tant és fonamental la prevenció, informar-nos des del moment que algú preveu que pot deixar de pagar d'ací a uns mesos, perquè puguem previndre i evitar el desdonament”.

L'atenció personalitzada serà en l'Espai Social Martínez Coll, sempre amb cita prèvia sol·licitada en els servicis socials municipals, i el calendari fins a l'estiu ja està fixat: 26 de febrer, 9 i 31 de març, 13 i 29 d'abril, 11 i 27 de maig, i 8 i 30 de juny.

La tasca de la Mesa Antidesnonaments necessitava del suport de professionals en la mediació, que ens permeten previndre els possibles casos de desdonament”, afirma la regidora Mar Mazo. “D'ací que a més de les tasques que mantindrà la mesa hàgem incorporat este equip de professionals que intentarà mediar amb els bancs abans d'arribar a juí per a aconseguir un objectiu clau: cap veí sense la seua vivenda”.

Sol·licitar la intervenció del SIHAP és tan fàcil com telefonar al 961 466 145 o dirigir-se a l'antiga estació de Renfe i contactar amb l'Àrea de Benestar Social per a fixar data de l'entrevista amb els advocats i l'economista.

No cal oblidar que és un servei totalment gratuït per als veïns”, finalitza l'alcalde Enric Esteve. “Però perquè els resultats siguen els idonis és necessari que siga un servei de prevenció, és a dir, que s'ha d'informar abans de deixar de pagar les quotes de la hipoteca, el que facilita un procés de mediació sense arribar a juí”.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro

fotos face095-presentacion-sihap-3

25 Febrer 2016
FaceBook  Twitter  

Altres