La Setmana de la Dona ens invita a reflexionar i disfrutar amb cine, teatre, monòlegs, dansa, música, risoteràpia...

Del 27 de febrer al 8 de març, l'Ajuntament de Puçol ha organitzat una àmplia programació d'activitats entorn del Dia Internacional de la Dona en col·laboració amb entitats, clubs i associacions locals, entre elles: l'institut, 8 Teatre, l'Escola Permanent d'Adults, Dones Tyrius, els tallers de l'Àrea de Benestar Social, el Col·lectiu de Dones i el Centre Musical i Instructiu Santa Cecília.

Els actes van començar el divendres 27 amb la inauguració de l'exposició Científiques invisibles en la Casa de Cultura. Un repàs a molts dels invents i descobriments realitzats per dones i que de vegades o no es coneixen o han sigut tàcitament oblidats.

El dilluns 2 al matí, la sala d'actes de l'institut acull un dels projectes que amb lleugeres variants es repetix des de fa anys: la col·laboració entre alumnes del centre, dones i la regidoria. En esta ocasió són les dones del grup Huit Teatre, junt els alumnes de 3r d'ESO i la companyia d'Elena Ruiz els que oferixen un recital de poemes.

I les dones es van a assajar perquè són les que majors desafiaments han acceptat, ja que el dimecres 4 estrenen la seua nova obra de teatre: Taronges de la Xina, en este cas un musical que ha escrit i dirigix Ángel Crespo en col·laboració amb Aitor Caballer i que posen en escena les 17 alumnes de Huit Teatre. A més, han sigut protagonistes de la campanya promocional de la setmana, amb tres espots publicitaris realitzats en col·laboració amb el Departament de Comunicació.

També l'Escola Permanent d'Adults se suma a la programació amb una doble sessió de danses el dilluns 2 a la vesprada en La Barraca: dansa del ventre i danses tradicionals valencianes de la mà de Marie Ameu i Mercé Fort, respectivament.

Les associació de Dones Tyrius ha apostat enguany per l'humor, d'ací que hagen organitzat en el Sindicat Agrícola, el dia 3, una sessió de monòlegs a càrrec d'Óscar Tramoyeres, finalitzada amb un vi d'honor.

Per la seua banda, l'altra associació local, el Col·lectiu de Dones, és la que organitza enguany la Trobada de Bolilleras, que se celebra el diumenge 8 en el Palau d’esports i que posarà fi a la programació de la setmana.

En una setmana que aposta per totes les variants de la cultura no podien faltar el cine i la música. La pel·lícula Cinema Paradiso, en la seua nova versió restaurada, es projecta el dijous 5 en la Casa de Cultura, mentres que en el mateix escenari actua el Centre Musical i Instructiu Santa Cecília de Puçol el diumenge dia 8, amb un concert d'homenatge a la dona. És la primera vegada que esta entitat se suma a la programació de la setmana, la qual cosa demostra l'interés de tots els col·lectius locals per sumar-se a l'homenatge a la dona.

Finalment, hem apostat per dos activitats lúdiques i atractives com a aportació de les alumnes dels tallers que organitza l'Àrea de Benestar Social”, apunta la regidorEloísa Rosa Martínez. “D'una banda, un recital de poesia i per un altre un taller de risoteràpia que sempre ve bé per a rebaixar un poc la tensió quotidiana”.

Tots els actes són gratuïts i oberts a tota la població.

Informa: Sabín | Disseny cartell: Sento Pascual | Fotos: Sergio Maestro

fotos facefotos hq

164-expo-cientificas-invisibles-2

03 Març 2015
FaceBook  Twitter  

Altres