Clara, una aposta per la formació i la integració de la dona en el mercat laboral

L'Institut de la Dona, el Fons Social Europeu i l'Ajuntament de Puçol participen en el Programa Clara, un projecte de formació i inserció sociolaboral destinat a 34 dones que porten temps sense inserir-se en el mercat laboral, per la qual cosa han de treballar prèviament en temes com a habilitats socials, millora de l'autoestima, capacitats tècniques i actitud per a tornar a exercir un lloc de treball.

La primera fase del Programa Clara es va dur a terme entre setembre i desembre del passat any, amb la difusió del projecte, les entrevistes a les interessades, la selecció d'alumnes participants i tallers específics destinats a potenciar les seues habilitats socials, la seua autoestima i el maneig de mòbils i tablets per a poder estar al dia a l'hora de rebre i enviar informació.

La segona fase es va desenrotllar al gener i febrer, centrada en entrevista personalitzades a cada una de les 34 alumnes participants, per a conéixer les seues necessitats i demandes, la situació en què es troben en l'actualitat i les seues expectatives de futur.

Tot això amb l'objectiu d'adaptar la formació que els va a impartir en el Programa Clara a la seua realitat i a les seues necessitats per a assolir els seus objectius”, explica la regidora de la dona, Eloísa Rosa Martínez. “Amb tota la informació obtinguda s'ha plantejat una sèrie de cursos comuns per a totes elles i altres específics segons les seues necessitats”.

Uns cursos que formen la tercera fase, en la que ens trobem actualment: des de març a juny s'estan impartint estos cursos que de vegades són comunes per a totes les alumnes (com a inserció digital o anglés comercial) i en altres casos van específicament dirigits a un grup (com a atenció a persones dependents, discapacitats o atenció al públic en distints tipus d'establiments).

A més, les alumnes tancaran la seua formació amb pràctiques en empreses, preferiblement de la població, encara que en funció de les seues aspiracions també està previst contactar amb empresaris de la província.

Finalment, tenim prevista una quarta fase, després de l'estiu, que consistix a organitzar unes jornades per a mostrar a altres col·lectius espanyols com ha funcionat el Programa Clara en l'arc del Mediterrani”, finalitza la regidora. “Seran unes jornades per a intercanviar experiències entre les dones participants en el Clara de distints pobles i altres alumnes de programes subvencionats pel Fons Social Europeu”.

Puçol estarà en eixes jornades perquè des de l'àrea de la dona ho tenen clar: la formació en inserció laboral és el primer.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro

fotos face

210-programa-clara-5

26 Març 2014
FaceBook  Twitter  

Altres