Més d'un centenar de persones amb discapacitat participen en el Trofeu Esportiu de Falles de l'Horta Nord

El dilluns 10 de març es va disputar el Trofeu Esportiu Comarcal per a discapacitats de la comarca l'Horta Nord, en esta ocasió a Albalat dels Sorells. Un trofeu que es ve celebrant des de fa 7 anys uns dies abans de les falles, alternant el lloc de reunió, encara que sempre organitzat pel centre Pas-a-pas d'Alboraia, amb la participació escoles i centres formatius especials.

En l'edició d'enguany han estat presents més d'un centenar d'alumnes de Massamagrell, Rafelbunyol, Port de Sagunt, Paterna, La Pobla de Farnals, Alboraya, Albalat dels Sorells i Puçol, que va acudir a la convocatòria amb els nou jóvens del Programa de Qualificació Professional Inicial Especial (PQPI-E) de Jardineria i els components del Taller d'Habilitats Socials que organitza l'ajuntament.

Este torneig es realitza a principis de març, amb l'excusa de les falles, i és una activitat molt positiva per als alumnes, perquè suposa entrar en contacte amb altres persones amb discapacitat i disfrutar junts d'una jornada d'intercanvi d'experiències”, explica Noemí García, professora de pràctiques del PCPI.

Les disciplines esportives en què van participar els alumnes van ser bàsquet, petanca i futbol. Precisament el PQPI de Puçol es va proclamar campió en el torneig de futbol, després de véncer en la final per 4-0. Un motiu d'alegria addicional, encara que per a tots el verdader premi és disfrutar d'un matí a l'aire lliure i practicar distints esports.

Per a Paqui Bolea professora de teoria del PQPI, “l'experiència suposa una gran motivació per a este grup d'alumnes que dia a dia s'esforcen per adquirir una formació que els capacite per a exercir una ocupació i que, paral·lelament, disfruten amb estes activitats extraescolars d'una oportunitat de relacionar-se amb persones en la seua mateixa situació”.

Tant en les proves esportives celebrades per segon any consecutiu a Albalat com en l'acte d'entrega de premis van estar presents els regidors de servicis socials de les poblacions participants, entre ells Eloísa Rosa Martínez, de Puçol, que va estar acompanyada dels professors i tècnics que treballen en distints projectes amb discapacitats: José Luis García Nadal, Pepe Brumós, Noemí García i Paqui Bolea

Informen: Carlota Hinestrosa i Sabín | Fotos: Sergio Maestro

fotos face

248-deportes-discapacitados-1

12 Març 2014
FaceBook  Twitter  

Altres