Les sirenes seduïxen 300 veïns de Puçol que omplin la Casa de Cultura amb aliments solidaris

Les sirenes, una irresistible temptació per als veïns de Puçol que van omplir la sala d'actes de la Casa de Cultura després d'haver depositat a l'entrada multitud d'aliments no peribles per a ajudar a Cáritas i la plataforma Pásalo. Un triomf apoteòsic de les 17 dones del taller de teatre, el seu professor Aitor Caballer i la resta de col·laboradors de la funció. Tant, que ja s'utilitzen dos continuacions: un segon passe d'esta obra i una nova per a la Setmana de la Dona de l'any que ve.

Quan el jove actor Aitor Caballer va impartir a l'octubre del 2013 un taller pràctic per a ajudar les alumnes del Programa de la Dona a perdre la por de parlar en públic no imaginava que l'experiència tindria una continuïtat immediata: a petició de les participants, Eloísa Rosa, regidora de la dona, es va comprometre a organitzar un taller de teatre.

Un difícil envit que la regidora va portar un pas més enllà.

Com a examen final de curs, representarien una obra original en la Casa de Cultura al març, a la Setmana de la Dona. I el jurat seria el públic que assistira a l'obra de teatre.

El dimecres 5 de març s'examinaven en públic les 17 alumnes, ara ja agrupades davall el nom de Huit Teatre, dirigides per Aitor Caballer, amb la posada en escena d'una obra en què totes han escrit alguna aportació: Les sirenes, ciutat de vacacions.

Enfront d'elles, més de 300 veïns omplien la sala d'actes (inclús algun es va quedar sense entrada en el carrer). Com tots els públics, podien convertir-se en el seu major aliat o en el seu pitjor enemic.

Però als cinc minuts ja estava clar que el jurat havia sucumbit als encants d'estes sirenes que, després de tres dies de durs assajos a porta tancada en els que res acabava d'encaixar, en la sessió de veritat senzillament ho van brodar.

Una notable interpretació, entrades i eixides en el moment precís, a penes un xicotet oblit en un moment que va ser resolt amb una elegància professional i un nivell tècnic a l'altura de les circumstàncies… encara que en eixe bon acabat van tindre molt a veure Sergio, Sento, Carlota i Sabín (tècnics del Departament de Comunicació que es van ocupar de les llums, les projeccions en pantalla, les fotos i el muntatge tècnic general), junt amb Alejandro (que es va ocupar del so), Arturo i Rai (personal del saló d'actes que va aconseguir resoldre a temps tots els dubtes d'última hora que sempre sorgixen) i, com només succeïx en el cine, Juan Carlos Palmero, va acudir en l'últim moment amb un lot de micròfons perquè l'espectacle poguera sentir-se en l'última fila… i això que en l'últim assaig a penes podia escoltar-se des de la segona.

De tot això va donar bona compta Aitor Caballer en la presentació de l'obra, pròleg que es va completar amb l'espot publicitari per a promocionar la Setmana de la Dona interpretat precisament per les xiques de Huit Teatre. I van tornar els agraïments en l'epíleg, que va començar amb la projecció de les “preses falses” de l'espot i va finalitzar amb l'escenari abarrotat d'autoritats i veïns que volien la seua foto de família amb estes sirenes que havien entabanat a tots els presents.

Les paraules d'Eloísa Rosa, emocionada per este ple que apunta una línia de treball molt interessant per a pròximes edicions de la Setmana de la Dona, van tancar aquell cercle que va començar un dia fa ja quatre mesos: “La veritat és que només tinc paraules d'agraïment. A tots els col·lectius que col·laboren amb la Setmana de la Dona. A les alumnes del programa pel seu treball i la seua dedicació. A Aitor pel seu esforç. A les persones que han ajudat amb el seu treball a què l'obra siga una realitat. Als veïns de Puçol per haver omplit hui la sala d'actes de la Casa de Cultura i als alumnes el grup de convivència perquè ens han ajudat a arreplegar tots els aliments no peribles que heu portat per a Cáritas i Pásalo. Per descomptat que prendrem nota de les dos propostes que s'estan plantejant: organitzar un nou passe d'esta obra i muntar un altre taller de teatre per a l'any que ve”.

I tornem a estar com al principi.

Una nova partida. Una nova aposta. Esta vegada doble.

A falta conéixer la resposta de Huit Teatre i Aitor Caballer per a comprovar si el seu va ser el somni d'una vesprada d'hivern o si les sirenes tornaran a seduir els veïns de Puçol en poc de temps, un no pot deixar d'imaginar com podria ser esta ciutat de vacacions un any després… i què haurà sigut d'eixos personatges entranyables.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro 

fotos face fotos face  fotos face fotos face

 229-estreno-sirenas-1

 

 

07 Març 2014
FaceBook  Twitter  

Altres