L'Associació Valenciana de la Tercera Edat continua creixent gràcies a la música, viatges, xarrades, festes…

L'Associació Valenciana de la Tercera Edat continua creixent gràcies a la música, viatges, xarrades, festes…

Cada any, ASVAT, l'Associació Valenciana de la Tercera Edat, realitza una sèrie d'activitats, viatges, menjars, xarrades… a més d'involucrar-se activament en les festes locals o en activitats amb altres pobles. És este treball del dia a dia el que permet que l'associació cresca fins arribar els 360 socis amb què compta en l'actualitat.

ASVAT és l'organització de jubilats més antiga de la Comunitat Valenciana, i pertany a la federació CIMA des de fa uns anys, la qual cosa facilita que participe en distints esdeveniments amb altres associacions locals, entre elles el festival de cors de majors en el Palau de la Música de València. Encara que el gros de la seua programació anual està organitzat directament per la junta directiva i els socis de Puçol.

Actualment l'associació compta amb 360 socis entre els 40 (el més jove de l'associació) i els 90 anys. En esta associació, seguint els estatuts, poden formar part tots aquells que havent complit 55 anys o sent pensionistes per qualsevol altra raó (incapacitat, etc.) vullguen pertànyer a ella i paguen la quota corresponent.

La seua programació anual seguix el mateix calendari del curs escolar: comencen al setembre, normalment amb les festes del poble, on participen activament, i finalitzen al juny, després de la celebració del dia del patró i alguna activitat aprofitant el bon temps. Després, descansen a l'estiu i solen tornar amb energies renovades, normalment amb algun viatge espectacular.

Des del començament d'este últim curs han estat realitzant activitats no sols per a la pròpia associació, sinó també per a la resta de majors de la població, com la xarrada organitzada per Carrefour, dedicada als socis d'ambdós associacions per a majors de Puçol (UDP i ASVAT), on esta empresa explicava els avantatges de la targeta per a majors de 65 anys.

Junt amb ella, des de setembre a juny hi ha hagut una àmplia varietat de reunions informatives, meses, xarrades i tertúlies en què s'ha tractat tot allò que pot beneficiar-los, com a establiments ortopèdics, òptiques, mesures de seguretat…

Entre les seues principals activitats es troben les col·laboracions amb Cáritas per mitjà de l'ofrena d'aliments en festes; tots els dissabtes durant el curs organitzen un ball en l'Espai Social dels Majors, a què assistixen socis d'ASVAT i UDP, junt amb altres majors  tant de Puçol com de poblacions veïnes; el berenar de nadal en el mateix establiment, en la que feliciten els socis i els obsequien amb una caixa de nadal; la participació en les festes patronals i populars de la població, assistint al sopar solidàri i a la nit de paelles, en la que els abonats paguen 2 € i l'associació és l'encarregada d'aportar les begudes i alguna cosa per a picar.

A més, cada any realitza una assemblea ordinària en la primera quinzena de febrer i reunions de la junta directiva en diverses ocasions per a debatre tot el que organitzen i conéixer els pressupostos, a més de fer sortejos de regals, etc.

Com a colofó, sol finalitzar el curs amb un acte molt significatiu: entorn del 19 de maig, dia del Ángel Custodi, patró d'ASVAT, organitzen un dinar per a tots els socis en què participen la majoria d'ells, precedit per una missa en honor als membres morts durant l'últim curs, alternant cada any les parròquies de la nostra localitat, Santa Marta i els Sants Joans.

És una celebració especial d'ASVAT a la que acudixen, a més dels socis, l'alcaldessa de la localitat, Merche Sanchis, la regidora dels majors, Eloísa Rosa, i des de fa tres anys compten amb la visita de Pilar Albert, directora general de Benestar i Majors de la Generalitat Valenciana.

Enguany ASVAT comença la seua nova temporada forta: després de l'estiu ha planejat dos viatges que, segons ens comenta Juan José Martí, president de l'organització: “a pesar d'esta època de crisi, és el que més agrada als pensionistes”. En el mes de setembre, un creuer pel Mediterrani, del que disfrutaran no sols els membres de l'associació sinó també altres veïns que han volgut unir-se al viatge. I en el mes d'octubre, una escapada a la Costa del Sol i Gibraltar… esta última visita si les circumstàncies ho permeten.

Informa: Carla Alpuente

739-misa-angel-custodio

 

16 Agost 2013
FaceBook  Twitter  

Altres