Majors i xiquets compartixen somriures durant el dia del iaio

Majors i xiquets compartixen somriures durant el dia del iaio

La Residència per a la 3r Edat va celebrar el dilluns 22 de juliol, el dia del iaio, invitant els xiquets i xiquetes de l'Escola d'Estiu a passar el matí junt amb els usuaris de la residència, compartint manualitats i regals entre ells. Un any més, el dia del iaio plena d'alegria i energia la residència, a fi de donar exemple de solidaritat, amistat i comunicació.

Tots els mesos de juliol, la Residència per a la 3r Edat celebra el dia del iaio. Enguany, trenta xiquets de l'Escola d'Estiu, d'entre 10, 11 i 12 anys, han visitat la residència, acompanyats dels seus monitors.

Durant el matí, els més menuts van realitzar una manualitat, creant llacets i flors com a passadors casolans i, a l'acabar, li'l van regalar a cada senyor i senyora de la residència. "És molt enriquidor, per l'alegria i la vitalitat dels xiquets, a més, compartixen manualitats junts", compta Cristina García, Educadora Social de la residència.

Ella i Lourdes Escribano, TASOC (tècnic d'animació sociocultural), van donar la benvinguda als xiquets i els van presentar als més majors. A més, Jaume, que ara complix amb els deures de direcció fins que Ramón torne al seu càrrec, va compartir també esta experiència. "Cada una d'estes persones vol que la mimen i que vinguen estos xiquets és una alegria per a ells" diu Eloísa, regidor de Benestar Social, qui també va estar present durant l'acte.

“Som una gran família i, en les celebracions, les famílies es reunixen. Nosaltres fem el mateix", apuntava Eloísa mentres els xiquets i xiquetes realitzaven els llacets i les flors amb molt atenció, per a després regalar-li'ls als majors. Estos, amb un gran somriure, agraïen als xiquets la seua dedicació.

Després d'esta activitat, Lourdes va estendre una gran pancarta amb el lema "Dia del iaio" i un gran espai en blanc. "Donar-se la mà és un símbol de confiança, amistat i col·laboració. Nosaltres hui hem utilitzat les mans per a realitzar estos bonics passadors i hem donat la mà a aquells a què els hem regalat estes manualitats. Per això, hem tingut la idea de deixar constància d'este dia amb les vostres mans impregnades en la pancarta, perquè vos la podeu portar a la vostra Escola d'Estiu i així, recordeu este dia" va explicar Lourdes als xiquets i xiquetes.

Després d'esta emotiva explicació, Eloísa, com a representació de l'ajuntament, Lourdes, els monitors Lidia i Javi i els xiquets Chema i Naceira, van deixar les seues empremtes en la pancarta blanca. A més, Toni, un usuari de la residència i Félix, un dels ancians, que va preparar un dibuixos per als jóvens, també van pintar amb les seues mans el paper blanc.

Per a finalitzar el matí, Cristina va entregar als xiquets un diploma com a agraïment per la seua col·laboració i, de part dels més majors, va regalar caramels als jóvens.

Este esdeveniment no és únic. La residència celebra cada mes un festeig o reunió amb associacions i voluntaris, a fi de millorar cada celebració. Un exemple és la participació del Col·lectiu de Bolilleres de la localitat, la celebració del dia de les famílies, la realització de concerts i pasdobles... I per si no fóra poc, pròximament, tots els festers visitaran la residència. 

Informa: Victoria Sanchis
Fotos: Beatriz Abad

 

mas-fotos_facebook

752-dia-del-abuela-6

25 Juliol 2013
FaceBook  Twitter  

Altres